Cum poți să previi apariția ruginii pe scaunele metalice de grădină

Cu toții suntem de acord că este dureros să îți vezi bunurile metalice cum se corodează. Totuși, atunci când vorbim despre scaunele metalice de grădină, coroziunea acestora devine cu adevărat o problemă pentru că distruge complet aspectul frumoasei tale grădini. Acestea fiind spuse, știai că există câteva metode prin care poți preveni un astfel de scenariu? Iată câteva dintre acestea.

Păstrează-le uscate

Umezeala în exces este, poate, cea mai comună cauza a ruginii. Așa cum știm cu toții, umezeala grăbește procesul ruginirii. Chiar dacă scaunele metalice din grădina ta sunt mai rezistente la efectele apei, nu poți ști niciodată cu siguranță. Prin urmare, pentru prevenirea ruginii pe scaunele metalice de grădină, trebuie să le menții cât mai uscate posibil. Lăsând apa să stagneze pe scaunele metalice de grădină pe perioade prelungite de timp, vei permite ruginii să se instaleze. De aceea este extrem de important să ștergi orice urmă de apă ce poate exista, folosind o cârpă uscată, imediat ce ai observat-o. Ține minte: scaunele tale de grădină pot fi confecționate dintr-un metal rezistent la coroziune. Însă ți-ar fi mult mai bine dacă nu testezi afirmațiile producătorului!

Păstrează scaunele de grădină acoperite

O metodă mai ușoară pentru a menține uscate scaunele de grădină – și lipsite de rugină – este să le păstrezi acoperite. Păstrarea lor acoperite cu o folie va face minuni în scopul menținerii acestora ferite de umezeală. Totuși, acoperirea lor cu “orice fel de” folie va reduce semnificativ esteticul acestora, nu-i așa? Aici intervine tapițeria pentru scaunele de grădină. Aceasta nu doar asigură un aspect plăcut scaunelor, ci le și protejează de rugină.

Astfel, o idee bune este să le adaugi câteva perne pentru șezut, huse pentru brațe și perne pentru spătar. Astfel, nu doar că le faci mai confortabile și aspectuoase ci, în același timp, vei reduce expunerea acestora la căldură și la umiditate. Astfel se vor reduce și șansele de coroziune, nu-i așa?

Folosește spațiul de depozitare

Este de înțeles să consideri că scaunele metalice de grădină sunt “făcute” pentru mărețul exterior și că nu este nevoie să le pui la adăpost… niciodată. Însă realitatea este că trebuie ca din când în când să pui în magazie scaunele metalice de grădină, deoarece oamenii au tendința să amâne întreținerea scaunelor metalice de grădină atunci când nu le folosesc frecvent. Este important, prin urmare, să le adăpostești în magazie atunci când nu ai nevoie de ele. De exemplu, bănuiesc că nu vei folosi scaunele metalice de grădină pe timpul iernii, nu-i așa? Acestea fiind spuse, nu ar fi o prostie să le lași afară, expuse intemperiilor? Se recomandă, prin urmare, să deții un adăpost sau o încăpere închisă unde să le poți depozita, astfel încât să asiguri prevenirea apariției ruginii pe scaunele metalice de grădină. Poți lua în vedere și investirea într-o husă mare pentru mobilierul de exterior cu care să acoperi scaunele metalice de grădină și să profiți de rezistența la apă a acesteia.

Folosește ceară-pastă

Poți folosi, de asemenea, o ceară-pastă pentru a proteja scaunele metalice de grădină împotriva apariției ruginii, datorită calităților excepționale de rezistență la apă ale acesteia. Ce va trebui să faci este, în primul rând, să scapi de praful de pe scaunele metalice de grădină, ștergându-le cu o lavetă uscată. Apoi, trebuie să le cureți cu o lavetă umedă și apoi să le lași să se usuce complet. Odată ce sunt uscate complet, folosește o pensulă lată pentru vopsit pentru a aplica ceara-pastă pe toată suprafața scaunelor tale metalice. Ține minte, totuși, că trebuie să acționezi cu mare grijă. Asigură-te că aplici ceara-pastă în fiecare unghi și colț al scaunelor tale metalice de grădină, inclusiv în caneluri și crăpături. Odată ce ai aplicat ceara-pastă pe întreaga suprafață a scaunelor tale de grădină, lasă-le deoparte să se usuce complet înainte de a le pune în uz.

Utilizare regulată a vaselinei

Ungerea regulată a scaunelor metalice de grădină cu vaselină poate face, de asemenea, minuni în scopul menținerii ruginii la distanță. Acest lucru înseamnă că substanțe precum vaselina și uleiul trebuie să constituie p din kitul tău obișnuit pentru întreținere. Protecția împotriva coroziunii este doar unul dintre nenumăratele beneficii pe care le oferă acestea!

Magia produsului WD-40

Toate sfaturile menționate mai sus sunt grozave, totuși există o altă metodă pentru a ajuta la prevenirea ruginii pe scaunele metalice de grădină… WD-40. Când vine vorba de protejarea scaunelor metalice de grădină împotriva coroziunii, WD-40 poate fi de ajutor. Există mai multe produse WD-40 pe care le poți utiliza pentru a beneficia de protecție împotriva coroziunii. WD-40 se poate utiliza de la scaunele metalice de grădină până la roabe.

Tot ce trebuie să faci este să aplici WD-40 pe suprafața scaunelor metalice de grădină sau pe orice alt metal ce are nevoie de protecție împotriva coroziunii și să îl lași să se usuce. Şi… asta e tot! Cu WD-40, sarcina protejării scaunelor metalice de grădină împotriva coroziunii devine cu adevărat o sarcină simplă!