Întreținerea grădinii este foarte importantă, însă uneori pare atât de obositor! Chiar dacă e ceva de lucru, gândește-te doar cât de frumos va fi rezultatul. Întreținerea este de mare ajutor și este primul pas în a avea o grădină ce îți taie răsuflarea. Pentru a-ți ușura munca, îți recomandăm să depozitezi uneltele de grădină înainte de venirea gerului sau a iernii.

Unelte manuale

De la greble, lopeți și scafe până la furci de grădină, există o serie de unelte de grădină pe care trebuie să le ai atunci când deții o grădină. Pregătirea pentru depozitarea uneltelor este standard.

Curăţarea uneltelor de grădină

Curăță uneltele de grădină imediat ce ai terminat de lucru cu ele, pentru a-ți reduce munca. Totuși, dacă uneltele tale de grădină sunt murdare, va trebui să își pui ochelarii și mănușile de protecție înainte de a te apuca să freci noroiul și murdăria de pe acestea cu o perie aspră. Poți folosi și un burete de sârmă pentru aceasta, în special pe punctele de rugină.

În funcție de natura murdăriei uscate și a punctelor de rugină, există mari șanse să depui un mare efort. Dacă nu ești un fan al efortului, atunci se recomandă utilizarea produsului WD-40. WD-40 nu doar că va degresa murdăria și mâzga acumulate pe uneltele manuale ci va îndepărta și punctele de rugină.

Ascuțirea uneltelor

Ascuțirea uneltelor înainte de a le depozita în garaj poate face minuni pe termen lung. Uneltele ce au o muchie ascuțită vor tăia mai bine, însă acest lucru trebuie făcut cu tipuri potrivite de pile. Dacă nu ai astfel de pile, mergi la cel mai apropiat magazin de profil și achiziționează-ți câteva. Ține minte să ai grijă de siguranța ta. Poartă mănuși în timpul ascuțirii echipamentelor de tăiat.

Nu uita de lubrifierea acestora

Odată ce uneltele au fost ascuțite, este timpul să le pulverizezi cu lubrifiant înainte de a le depozita. Unii deținători de unelte consideră că uleiul este potrivit pentru a acoperi nevoile de lubrifiere a uneltelor. Ei bine, nu este așa. WD-40 este potrivit pentru aceasta, fiindcă uleiul doar lubrifiază uneltele de grădină, însă nu ajută și la protejarea acestora. WD-40, fiind un agent de dislocare a apei îți va proteja uneltele împotriva ruginii, având și proprietăți de lubrifiere. După ce uneltele au fost îmbibate cu WD-40, sunt pregătite pentru a fi depozitate pe timpul iernii.

Notă referitoare la mașinile de tuns iarba

Când vine vorba de depozitarea pe timpul iernii a mașinilor de tuns iarba, de un singur lucru trebuie să țineți cont cu adevărat: lamele mașinii de tuns iarba. Performanța mașinii depinde direct de starea lamelor acesteia. Este important ca acestea să fie în stare excelentă, mai ales pe perioada depozitării în timpul iernii.

Dacă te gândești puțin, există mai multe amenințări pe perioada de depozitare ce pot afecta lamele mașinii de tuns iarba, coroziunea fiind în vârful listei. Folosirea produsului WD-40 în acest sens, asigură că majoritatea acestor probleme sunt acoperite. Aplicarea produsului WD-40 pe lamele mașinii tale de tuns iarba nu este esențială doar pentru a îndepărta iarba lipită ci și obligatorie pentru a te asigura că lamele nu cad pradă coroziunii.

Mai mult, se recomandă să goliți rezervorul mașinii de tuns iarba prin prisma faptului că depozitarea mașinii de tuns iarba având combustibil în rezervor poate face mai mult rău decât bine. Aceasta deoarece combustibilul are stagnează în timp degradează componentele din plastic și cauciuc ale mașinii de tuns iarba. În plus, combustibilul atrage umezeala care are capacitatea de a coroda rezervorul de combustibil.

Atunci când ții cont de toate acestea, trebuie să recunoști că WD-40 nu este altceva decât o binecuvântare atunci când vine vorba de depozitarea uneltelor de grădină pe timpul iernii. Dacă nu exista magia WD-40, depozitarea uneltelor de grădină ar fi fost mult mai dificil de realizat.