Rolele de bandă adezivă se găsesc în aproape orice cutie cu scule, datorită accesibilității  și versatilității sale. Benzile adezive au în componență compuși de cauciuc natural care asigură aderență solidă pe termen-lung. Cum poți îndepărta reziduurile de bandă adezivă?

Utilizarea benzilor adezive vine cu un blestem, deoarece îndepărtarea benzii adezive nu este o treabă ușoară. Curățarea adezivului după îndepărtarea benzii adezive nu a fost niciodată o sarcină ușoară și aproape întotdeauna te vei trezi într-o situație foarte lipicioasă.

Poate te întrebi cum poți îndepărta reziduurile de bandă adezivă în mod eficient. Iată ce opțiuni ai:

Opțiunea #1: Răzuiește restul adeziv

În cazul în care reziduurile de bandă adezivă sunt minime și nu sunt foarte persistente, folosirea unui șpaclu pentru o sesiune de răzuire ar putea îndepărta adezivul. Tot ce trebuie să faci este să începi de la un capăt, apoi să răzuiești cu o mișcare ascendentă și repetitivă.

Opțiunea #2: Umezirea cu apă caldă

S-a dovedit că apa caldă este destul de eficientă, deoarece îndepărtează reziduurile de bandă adezivă fără mult efort de pe suprafețe din linoleum, vinil sau sticlă. Căldura apei înmoaie structura adezivului benzii și îndepărtează toate urmele rămase. Dacă vrei să sporești eficiența, adaugă una sau două picături de detergent de vase sau săpun lichid și lasă să acționeze circa 10-20 minute.

Opțiunea #3: Dizolvă reziduurile rămase

Dacă vrei să dizolvi complet adezivul, atunci încearcă să folosești alcool medicinal pe suprafața unde se află reziduul. Alcoolul medicinal nu este potrivit pentru materiale vopsite și trebuie să îl testezi mereu pe o suprafață mică, indiferent dacă vei lucra pe sticlă sau metal.

Alcoolul medicinal se evaporă rapid și astfel vei vedea unde va mai fi nevoie de puțină răzuire.

Opțiunea #4: Folosirea produsului WD-40 pentru îndepărtarea reziduurilor de bandă adezivă

Lubrifianții de îndepărtare a apei și uleiurile acționează minunat. Aceștia îndepărtează reziduurile de adeziv foarte eficient de pe lemn finisat, vinil, linoleum și sticlă. Produsul pe care îl recomandăm în cazul tău va fi WD-40.

Opțiunea #5: Folosește căldură

Aerul cald este un alt factor cunoscut atunci când vine vorba de slăbirea aderenței și îndepărtarea reziduurilor de bandă adezivă. Odată implicată căldura, îți va fi destul de ușor să îndepărtezi urmele de adeziv de pe orice suprafață finisată sau nefinisată pe care îți este teamă să utilizezi apă sau ulei. Această metodă va necesita totuși ceva mai mult efort.

Tot ce trebuie să faci este să pui mâna pe un uscător de păr și să îl ții la o distanță de câțiva centimetri de suprafața în cauză. Acționează pe secțiuni mici și administrează jeturi de aer rece la nevoie înainte de a răzui reziduul.

Acum ai devenit oficial expert în îndepărtarea reziduurilor de bandă adezivă!