Soluții pentru curățarea oglinzilor

Atunci când vorbim despre curățarea oglinzilor, realitatea este că există mai multe produse specializate care fac acest lucru. Însă, dacă te gândești puțin, îți vei da seama ca este o prostie să investești într-un produs specializat pentru o treabă atât de rudimentară precum curățarea oglinzilor. Există o serie de produse zilnice pe care le poți folosi în schimb. Acestea cu siguranță vor face toți banii! Iată câteva dintre acestea:

Bicarbonat de sodiu

Când vine vorba de curățare, bicarbonatul de sodiu se află printre substanțele chimice pe care le poți întâlni într-o multitudine de scenarii. Când vine vorba de curățarea oglinzilor, tot ce trebuie să faci este să iei o cantitate mică de bicarbonat de sodiu și să o presari pe o cârpă sau lavetă umedă. Cu acea cârpă umedă trebuie să ștergi suprafața oglinzii, pentru a-i da luciul pe care îl merită. După ce ai trecut cu cârpa de câteva ori, ia o lavetă curată și uscată și folosește-o pentru a freca suprafața oglinzii.

De asemenea, va trebui să folosești și o cantitate mică de apă pe oglindă, în timp ce freci cu laveta uscată, pentru a te asigura că finalizezi procesul de curățare în mod eficient. Odată ce ești mulțumit de luciul oglinzii, finalizează curățarea ștergând oglinda cu o lavetă de microfibră. Astfel vei asigura oglinzii un luciu de durată. Indiferent de cât de simplă poate părea întreaga procedură, în realitate este una din cele mai eficiente tehnici pentru curățarea oglinzilor.

Oţet

Dacă este un lucru ce poate egala bicarbonatul de sodiu, atunci când vine vorba de curățare, în general, acela este oțetul. Pentru a da oglinzii tale un aspect perfect curat, tot ce trebuie să faci este să realizezi un amestec de oțet alb și apă – ambele în cantități egale. Se recomandă să păstrezi amestecul într-o sticlă cu pulverizator, astfel încât să poată fi folosit ușor. Soluția diluată de oțet alb se pulverizează pe suprafața oglinzii de curățat. Odată ce ai pulverizat o cantitate adecvată de soluție pe oglindă, șterge-o cu o lavetă de microfibră.

Această procedură va îndepărta toată mâzga și murdăria de pe suprafața oglinzii tale. Dacă, totuși, mai rămân urme de murdărie pe oglindă, atunci îți recomandăm să repeți procedura până când acestea dispar complet. Această metodă poate fi utilizată pentru da un aspect strălucitor oglinzii, însă poate lăsa în urmă miros de oțet. Dacă nu te deranjează, atunci aceasta este cu siguranță una din cele mai eficiente tehnici pentru curățarea oglinzilor.

Ziar

Credeai că poți folosi ziarul doar pentru citit? Ei bine, mai gândește-te. Poți folosi ziarul la o multitudine de activități, inclusiv la curățarea oglinzilor. Tot ce trebuie să faci este să mototolești ziarul în sfere mici și să le înmoi în apă. Aceste sfere de ziar îmbibate trebuie frecate cu mișcări circulare lente pe suprafața oglinzii. Și… asta este tot ce trebuie să faci pentru a curăța eficient oglinda.

Această metodă pentru curățarea oglinzilor este una din cele mai ieftine metode disponibile; totuși, necesită atenție. De ce? Deoarece folosirea ziarului poate lăsa urme de tuș pe suprafața oglinzii, cauzând mai mult rău decât bine. Acesta este motivul pentru care se recomandă să verifici mai întâi pe o porțiune mică a oglinzii înainte de a te angaja în procesul de curățare. Trebuie să folosești doar tipul de ziar care oferă cea mai bună calitate a materialului, asigurându-te astfel că procedura nu va lăsa urme de tuș sau de hârtie.

WD-40

O metodă eficientă pe care o poți folosi în scopul curățării oglinzilor este aceea care implică utilizarea lui WD-40. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi WD-40 pe o cârpă până când este îmbibată complet și să ștergi oglinda până rămâne curată. Şi… asta e tot! Este tot ce trebuie să faci pentru a avea oglinda curată și lipsită de orice fel de murdărie și mâzgă.

Unul din cele mai importante avantaje pe care curățarea oglinzilor cu WD-40 le oferă este că nu doar le curăță ci și previne aburirea acestora. Cum? Ei bine, deoarece folosirea WD-40 formează o peliculă subțire deasupra suprafeței oglinzii. Această peliculă de protecție va preveni aburirea oglinzii până la îndepărtarea produsului.

Un alt beneficiu este că utilizarea WD-40 nu se limitează doar la curățarea oglinzilor. Un produs pentru curățarea oglinzilor poate folosi strict în acest scop: curățarea oglinzilor. WD-40, de cealaltă parte, oferă „două mii“ utilizări de care utilizatorii pot beneficia. Dacă te gândești puțin, curățarea oglinzilor nici măcar nu se află printre cele mai răspândite utilizări ale WD-40. Atunci când privești totul în perspectivă, trebuie să spui că WD-40 nu este altfel decât minunat!