Cum să îndepărtezi urmele de frecare de pe pardoselile ceramice

Urmele de frecare sunt acele urme negre lăsate pe pardoseală de către articolele din cauciuc dur precum pantofii cu talpă dură, tocuri, mobilă, scări, jucării etc. Orice pardoseală dură din casa ta este predispusă la urme de frecare. Urmele de frecare arată urât pe pardoseală, dându-i acesteia un aspect neplăcut. În timp ce poate părea dificilă îndepărtarea urmelor de pe pardoselile ceramice, în fapt, nu este atât de dificilă. Este nevoie de mult mai puţin efort decât te-ai gândit şi vei obţine o pardoseală curată fără prea mult chin. Îţi prezentăm aici câteva sfaturi simple, trucuri şi câteva produse pentru îndepărtarea urmelor de frecare ce pot fi de ajutor pentru îndepărtarea urmelor de frecare de pe pardoseala ta ceramică şi pentru a-i reda acesteia aspectul de nou.

Încearcă să foloseşti cauciuc pentru îndepărtarea cauciucului

Există mai multe tipuri de cauciuc şi unele dintre acestea pot fi folosite împotriva celorlalte atunci când vine vorba de îndepărtarea urmelor de frecare. Iată cum poţi folosi diversele tipuri de cauciuc pentru a scăpa de urmele de frecare de pe pardoseala ceramică.

Gume de şters

Poţi încerca să foloseşti guma de şters a unui creion pentru urmele de frecare mai mici. Aceasta este o metodă bună pentru îndepărtarea urmelor de frecare. Freacă locul cu hotărâre până când urma de frecare dispare. Curăţă apoi reziduurile lăsate de guma de şters, altfel acestea vor lăsa propriile urme pe pardoseală. Pe piaţă sunt disponibile multe gume de şters concepute specific în acest scop. Atunci când alegi una de la raft, asigură-te că nu este prea abrazivă, pentru a evita înlăturarea finisajului pardoselii. De asemenea, asigură-te că testezi guma de şters pe o suprafaţă mică, ascunsă a pardoselii, înainte de a începe să o foloseşti pe suprafeţele principale.

Tenişi

Talpa din cauciuc a tenişilor este, de asemenea, un produs grozav pentru îndepărtarea urmelor de frecare şi funcţionează excelent atunci când trebuie îndepărtate urme de frecare mai mari. Freacă ferm locul afectat, folosind călcâiul tenisului, introducând mâna in interiorul acestuia. Dacă ţi se pare incomod sau nu reuşeşti să apeşi suficient pentru a îndepărta urma de frecare, poţi să încerci să freci şi cu teniși încălțați. Astfel, nu va mai fi incomod şi vei putea să aplici presiunea potrivită pentru a şterge urmele de frecare. Asigură-te că freci urmele cu mişcări abrazive circulare.

Minge de tenis

De asemenea, poţi folosi o minge de tenis pentru a scăpa de urmele de frecare de pe podea. Acest produs pentru îndepărtarea urmelor de frecare funcţionează cel mai bine pe zonele cu urme de frecare mari. Ia o minge de tenis şi taie un “X” mic la partea superioară a acesteia. “X-ul” trebuie să reprezinte aproximativ un sfert din minge. Este important să nu ţii mingea în mână atunci când o tai, pentru a evita rănirea. Este o idee bună să o ţii cu un cleşte sau să o aşezi pe o suprafaţă stabilă. Acum că ai terminat de tăiat mingea, introdu coada unei mături în aceasta şi foloseşte-o pentru a şterge urmele de frecare.

Alte trucuri privind îndepărtarea urmelor de frecare

Dacă trucurile menţionate mai sus nu par să funcţioneze prea bine, iată câteva trucuri privind metoda de frecare, pentru a te ajuta să scapi de urmele de frecare de pe pardoseală.

Pastă cu bicarbonat de sodiu

Realizează un amestec omogen din 2 linguri de bicarbonat şi apă călduţă. Asigură-te că pasta nu este prea lichidă. Ia o lavetă moale şi freacă pasta de bicarbonat pe zonele cu urme de frecare, cu mişcări blânde. Odată îndepărtate urmele de frecare, foloseşte o lavetă curată şi umedă pentru a şterge zona şi lasă să se usuce.

Gaz de brichetă

Gazul de brichetă poate fi utilizat şi ca produs pentru îndepărtarea urmelor de frecare pentru a realiza îndepărtarea urmelor de frecare de pe pardoselile ceramice. Foloseşte o lavetă moale şi îmbib-o cu gaz de brichetă. Foloseşte-o apoi pentru a freca pata. Odată finalizată operaţiunea, curăţă pardoseala folosind o lavetă curată si umedă şi lasă să se usuce. Este important să acţionezi cu atenţie atunci când foloseşti gaz de brichetă, deoarece acesta este extrem de inflamabil, precum şi toxic. Nu trebuie să intre în contact cu ochii sau pielea, deoarece poate cauza leziuni grave.

Pastă de dinţi

Poţi folosi şi pastă de dinţi drept produs pentru îndepărtarea urmelor de frecare pentru curăţarea pardoselilor. Pune o cantitate mică de pastă de dinţi pe o lavetă curată şi freacă cu mişcări mici, circulare şi ferme. Odată ce ai terminat, curăţă zona folosind o lavetă umedă şi usucă bine suprafaţa.

WD-40

Una dintre cele mai uşoare şi eficiente metode pentru îndepărtarea urmelor de frecare este WD-40. Pulverizează puţin WD-40 pe un prosop de hârtie sau pe o lavetă moale şi curată. Foloseşte această lavetă pentru a freca zonele de pardoseală ce prezintă urme de frecare. Frecarea nu trebuie să se realizeze foarte dur, ci cu mişcări circulare şi delicate. Curăţă zona folosind o lavetă curată si umedă şi lasă să se usuce. WD-40 curăţă urmele de frecare cu uşurinţă şi este o metodă eficientă şi uşoară pentru a scăpa de aceste urme fără a afecta pardoseala şi finisajul acesteia.

Măsuri de precauţie

Iată câteva lucruri importante de care să ţii cont atunci când foloseşti sfaturile menţionate mai sus pentru îndepărtarea urmelor de frecare de pe o pardoseală ceramică.

  • Asigură-te că testezi o zonă ascunsă mică înainte de a aplica oricare din trucurile menţionate mai sus pe zona principală a pardoselii. Astfel, vă asiguraţi că pardoseala nu se mătuieşte sau se decolorează atunci când folosiţi produse de îndepărtare a urmelor de frecare.
  • Atunci când ai dubii cu privire la folosirea oricăruia din produsele de îndepărtare a urmelor de frecare, nu ezita să te consulţi ÎNTOTDEAUNA cu producătorul sau comerciantul, pentru a te asigura că nu faci vreo greşeală. De asemenea, le poţi solicita sfaturi suplimentare, precum şi informaţii referitoare la măsurile de precauţie şi la paşii importanţi ce trebuie urmaţi atunci când îndepărtezi urmele de frecare de pe pardoselile ceramice.

Sfaturile şi trucurile menţionate cu referire la produsele pentru îndepărtarea urmelor de frecare te pot ajuta în îndepărtarea urmelor de frecare de pe pardoseli. Atunci când foloseşti aceste sfaturi, asigură-te că verifici pe o zonă ascunsă a pardoselii pentru a te asigura că nu este afectată culoarea sau luciul acesteia. De asemenea, nu apăsa prea tare în timpul frecării, deoarece şi acest lucru poate conduce la decolorarea pardoselii.