Sursă: © Photographee.eu – Adobe Stock

Ușile către curte, joacă un rol important în menținerea siguranței curții tale, prin urmare, este important să ne asigurăm că sistemele de închidere și încuietorile funcționează corect. Este normal ca murdăria să se acumuleze în interiorul mecanismelor de încuiere a ușilor către curte sau ca încuietorile să cedeze odată cu trecerea anilor și odată cu uzura. Indiferent de starea acestor uși, trebuie să știm cum se înlocuiesc încuietorile ușii către curte. Deci, de ce să nu aflăm înainte cum să facem aceasta? Este destul de ușor și tot ce îți trebuie e o șurubelniță în cruce și un sistem de închidere de schimb pentru ușă. Tot ce trebuie să faci este să înveți următorii 4 pași prin care aflăm se înlocuiesc încuietorile ușii către curte în manieră eficientă.

Cum se înlocuiesc încuietorile ușii către curte – Verificarea sistemului de închidere

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să inspectezi sistemul de închidere.  Deseori, vei afla că la aceste uși către curte se utilizează yale întâlnite și la ușile normale. În astfel de tipuri de sisteme de închidere, din nefericire, murdăria poate pătrunde cu ușurință. Ca rezultat, mecanismul din interiorul acestor sisteme de închidere a ușii se blochează. Tot ce trebuie să faci este să introduci un creion de grafit în încuietoare și să aplici orice fel de substanță de lubrifiere în interiorul sistemului de închidere a ușii către curte. Acest lucru te va ajuta să disloci orice produs contaminator pătruns în încuietoarea de ușă.

Lubrifiază sistemul de închidere folosind WD-40

În afară de acest tip de sistem de închidere, unele uși către curte funcționează cu ajutorul unor caneluri care se deplasează în sus și în jos. Aceste tipuri de sisteme de închidere se confruntă cu aceeași problemă referitoare la reziduuri și care trebuie rezolvată în aceeași manieră. Dacă nu știi cum se înlocuiesc încuietorile ușii către curte, poți încerca să utilizezi lubrifianți precum WD-40 pentru a vedea dacă încuietoarea poate fi reparată.

Cum se înlocuiesc încuietorile ușii către curte – Scoaterea corpului sistemului de închidere

Următorul lucru pe care îl poți avea în vedere este scoaterea corpului sistemului de închidere. Dacă lubrifierea încuietorii de ușă nu a funcționat, atunci este un semn că sistemul de închidere trebuie înlocuit. Pentru aceasta, ia o șurubelniță și desfă șurubul de la partea superioară a sistemului de închidere. Odată ce ai făcut aceasta, extrage sistemul de închidere din locașul său și lasă-l suspendat de la partea inferioară.

Cu sistemul de închidere scos, vei vedea câteva șuruburi de montaj folosite pentru a menține încuietoarea ușii către curte în poziție. Deșurubează-le și scoate încuietoarea din ușă. Du această încuietoare la magazinul de specialitate local pentru a fi înlocuită.

Montați cilindrul de blocare și reatașați sistemul de închidere

Odată ce ai cumpărat sistemul de închidere de schimb, potrivește-l în poziție în ușa către curte. Strânge șuruburile de montaj și înainte de a continua – asigură-te că sistemul de închidere și încuietoarea funcționează corect. Când consideri că funcționează așa cum trebuie, strânge și șurubul sistemului de închidere de fixare în ușa către curte.

Cum se înlocuiesc încuietorile ușii către curte – Testează din nou

Ultimul lucru pe care trebuie să îl iei considerare pentru înlocuirea încuietorilor ușilor către curte este utilizarea tuturor acestor cunoștințe. Testează-le! Asigură-te că brațul de blocare funcționează corect și că ușa glisantă este imposibil de deschis atunci când este încuiată.

Să înveți cum să înlocuiești încuietori de uși nu trebuie să fie așa dificil. Din fericire, acest ghid îți vine în ajutor și te încurajează să repari încuietoarea stricată a ușii către curte. Atunci când este nevoie, nu te vei trezi căutând pe Google: cum se înlocuiesc încuietorile ușii către curte.

Utilizările prezentate și descrise pentru WD-40 Produsul cu multiple utilizări au fost trimise către Compania WD-40 de către utilizatorii produsului. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40 și nu constituie o recomandare sau sugestie de utilizare de către Compania WD-40. Trebuie folosit simțul practic ori de câte ori folosiți produsele Companiei WD-40. Urmaţi întotdeauna instrucţiunile şi citiţi cu atenţie orice avertizări tipărite pe ambalaj.

Vizitați pagina noastră web pentru mai multe informații, fie acestea sfaturi și trucuri sau dacă doriți doar să aflați informații despre produsele noastre, găsiți totul aici.