Sursă: © qimono – Pixabay

Cu siguranță că și tu ai întâmpinat problema unei uși care scârțâie atunci când intrai în cameră.  Poate fi destul de frustrant să auzi scârțâitul peste tot prin casă. Vestea bună este că nu este atât de greu de remediat.

Problema apare când toate sau una din balamalele ușii sunt slab lubrifiate sau nu au fost lubrifiate de mult timp. Un alt motiv este că murdăria se lipește de lubrifiantul aplicat și se transformă în mâzgă.

Astăzi îți vom dezvălui în cinci pași cum să remediezi problema. De asemenea, îți vom spune și cum să scapi de aceasta singur.

Iată în continuare cei cinci pași pe care trebuie să îi urmezi:

Localizează problema care provoacă scârțâitul ușii

Este întotdeauna important să localizezi problema înainte te apuci de reparații. Dacă nu știi unde se află problema, cum poți să o repari?

Trebuie să știi care din cele trei balamale ale ușii este cea care provoacă zgomotul. E ușor să afli. Apropie-ți urechea de fiecare balama a ușii care scârțâie și apoi roagă pe cineva să miște încet ușa.

Astfel vei ști care din balamale este cea cu probleme sau dacă toate au o problemă.

Îndepărtează murdăria de pe ușa care scârțâie

Ia o lavetă curată și șterge componentele vizibile ale balamalelor pentru a îndepărta praful de pe suprafața exterioară. Acest lucru este important, deoarece nu vrei ca praful să pătrundă în balama și să înrăutățească situația.

Îndepărtează mâzga de pe ușa care scârțâie

Mâzga se formează atunci când praful se acumulează pe unsoarea aplicată anterior pe balamale. Îndepărtarea acesteia va ușura lubrifierea balamalelor și astfel, se remediază scârțâitul ușii.

Cea mai bună metodă este să pulverizezi o cantitate generoasă de WD-40 pe balamale. Ca o concluzie, acesta are capacitate de penetrare excelentă, curățând mâzga dinspre exterior. În plus, va îndepărta mâzga din părțile ascunse ale balamalelor.

Lubrifiază ușa care scârțâie

Odată ce te-ai asigurat că balamalele sunt curate, este nevoie să lubrifiezi balamalele. Poți folosi fie ulei lubrifiant disponibil pe piață sau poți folosi același produs WD-40. WD-40 acționează minunat și ca lubrifiant  și menține obiectele lubrifiate mult timp.

Test

În concluzie, pasul final este să testezi dacă ai remediat problema. Testarea îți va releva dacă sunt și alte balamale decât cele reparate care fac zgomot.

Utilizările prezentate și descrise pentru WD-40 Produsul cu multiple utilizări au fost trimise către Compania WD-40 de către utilizatorii produsului. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40 și nu constituie o recomandare sau sugestie de utilizare de către Compania WD-40. Trebuie folosit simțul practic ori de câte ori folosiți produsele Companiei WD-40. Urmaţi întotdeauna instrucţiunile şi citiţi cu atenţie orice avertizări tipărite pe ambalaj.

Vizitați pagina noastră web pentru mai multe informații, fie acestea sfaturi și trucuri sau dacă doriți doar să aflați informații despre produsele noastre, găsiți totul aici.