16 probleme ce pot fi rezolvate cu WD-40

Ce este WD-40?

WD-40 este denumirea comercială a unui spray cu proprietăți de îndepărtare a apei și care acționează și ca un ulei lubrifiant. Spray-ul a fost inventat de o companie din San Diego, denumită Rocket Chemical Company (redenumită ulterior WD-40 Company).

16 utilizări uimitoare ale WD-40

Încă de când a fost inventat, WD-40 a fost folosit într-un număr nelimitat de scopuri. Acest produs a fost testat de către utilizatori în diverse activități. Îți prezentăm aici șaisprezece moduri în care poate fi folosit WD-40.

1. Protejarea hrănitoarelor pentru păsări

Nu poți ține veverițele la distanță de hrănitorul pentru păsări? Aplică mult WD-40 pe partea de sus. Veverițele nu vor mai avea aderență și vor cădea de fiecare dată când vor încerca să se urce pe acestea.

2. Scoaterea inelelor înțepenite

Nu poți scoate inelul de pe deget? Dacă ai la îndemână un tub de WD-40, nu ai de ce să îți faci griji. Pulverizează puțin pe deget și inelul va aluneca foarte ușor. Ține minte, totuși, că trebuie să te speli pe mâini apoi.

3. Pahare înțepenite unul în altul

Ai două pahare ce au fost introduse unul în celălalt și nu le poți despărți. Ce este de făcut? Să tragi de ele pentru a de desface este destul de riscant. Totuși, dacă ai o un tub de WD-40, nu ai de ce să te îngrijorezi. Pulverizează puțin pe pahare. Se va forma o peliculă subțire între pahare și… voilà! Acum poți desprinde cu ușurință cele două pahare. Spală, totuși, paharele înainte de a le utiliza.

4. Îndepărtarea gumei de mestecat din păr

Este incredibil cum aceasta încă mai reprezintă o problemă în zilele noastre! Totuși,  există o  soluție! WD-40. În acest punct, poți pune întrebarea “Ce este WD-40?”, la care răspunsul este “o soluție pentru multe lucruri!”. Pulverizează niște WD-40 pe păr, acolo unde se află guma de mestecat, iar aceasta va putea fi îndepărtată cu ușurință, cu un pieptăn. Asigură-te că te speli pe păr apoi.

5. Soluție îndepartare și de exterminare a insectelor

Ce este WD-40? Este un spray de îndepărtare a apei, un ulei lubrifiant și, de asemenea… o soluție îndepărtare și de exterminare a insectelor? Da, este! Dacă pulverizezi WD-40 direct pe un gândac, îl poți omorî pe loc! În plus, îl poți pulveriza pe rame, pervazuri, uși și plase pentru a ține gângăniile la distanță de casă. Ai grijă totuși să nu inhalezi aerosolii și ar fi bine să efectuezi această operațiune atunci când nu sunt copiii în casă.

6. Îndepărtarea urmelor de frecare

Nu poți îndepărta urmele de frecare de pe pardoseala din bucătărie? Nu te da bătut și cumpără niște WD-40! WD-40 este o soluție excelentă pentru îndepărtarea urmelor de frecare și de catran de pe toate tipurile de pardoseală. Suprafața nu va fi deteriorată și nu va trebui să depui un efort prea mare. Ține minte că va trebui să ventilezi bine zona dacă trebuie să îndepărtezi mai multe urme, iar suprafața trebuie apoi spălată, deoarece poate deveni alunecoasă.

7. Curățarea toaletelor

Crezi că pata aceea urâtă de pe vasul de toaletă este permanentă? Mai gândește-te. Cu WD-40 poți spune adio petelor urâte de calcar și de mâzgă. Nu ai nevoie de un produs pentru curățarea vasului de toaletă atunci când ai WD-40. Pulverizează-l pe suprafață preț de câteva secunde și îndepărtează reziduurile folosind o perie de toaletă. Toată mâzga și petele vor dispărea prin periere.

8. Îndepărtarea petelor de ceai

Dacă nu poți îndepărta petele persistente de ceai de pe blatul tău de bucătărie, pulverizează puțin WD-40 pe suprafața acestuia și șterge cu o lavetă. Asigură-te că speli apoi suprafața cu un detergent.

9. Impermeabilizarea încălțărilor pe timp de iarnă

Îți poți impermeabiliza încălțările de iarnă prin simpla pulverizare a acestora cu WD-40. WD-40 este un spray pentru îndepărtarea apei și va împiedica penetrarea apei în material pe o perioadă de timp. Încălțămintea ta de iarnă prezintă pete inestetice de sare? WD-40 le poate îndepărta și pe acestea!

10. Împiedicarea acumulării zăpezii pe ferestre

Se anunță o furtună de zăpadă? Nu poți face prea multe împotriva zăpezii, însă poți împiedica acumularea acesteia pe ferestrele casei. Pulverizează WD-40 pe exteriorul ferestrei înainte de a începe să ningă și vei vedea cum zăpada va aluneca imediat.

11. Curățarea plăcuțelor de înmatriculare

Pentru a restabili aspectul unei plăcuțe de înmatriculare ruginite, tot ce trebuie să faci este să aplici puțin WD-40 și apoi să îl îndepărtezi prin ștergere cu o lavetă curată. WD-40 ajută la îndepărtarea punctelor de rugină ușoară de pe suprafața plăcuței și împiedică formarea coroziunii. Este o metodă simplă de a curăța plăcuțele de înmatriculare care abia încep să ruginească.

12. Împiedicarea formării cuiburilor de viespi

De obicei, viespile își construiesc cuiburile sub streșinile caselor. Pentru a împiedica acest lucru, pulverizează WD-40 sub streșini pentru a împiedica viespile să-și formeze cuib acolo.

13. Reduce luciul poliuretanului

Uneori, un strat de poliuretan poate face o pardoseală de lemn să lucească mai mult decât îți dorești. Pentru a reduce acel luciu, pulverizează niște WD-40 pe o lavetă și șterge pardoseala. Asigură-te că ștergi substanța în exces, altfel pardoseala devine alunecoasă.

14. Deblocarea fermoarelor

Fermoarele înțepenite ale gecilor, rucsacilor, pantalonilor sau sacilor de dormit vor începe să se miște cu ușurință după ce aplici o cantitate rezonabilă de WD-40. Tot ce trebuie să faci este să-l pulverizezi pe fermoar, să tragi de fermoar în sus și în jos de vreo două ori pentru a distribui WD-40 uniform. Pentru a evita pătrunderea lubrifiantului în materialul textil, pulverizează pe o suprafață de plastic și aplică-l pe fermoar folosind o pensulă mică. Nu se recomandă pulverizarea de WD-40 pe fermoarele lucrurilor utilizate de copii.

15. Îndepărtarea adezivilor puternici

Ți s-a întâmplat să nu porți mănuși de protecție în timp ce utilizai un adeziv extrem de puternic și să ți se lipească de mâini? Nu trebuie să îți mai faci griji, dacă ai WD-40 la îndemână! Pulverizează puțin pe degetele lipite și freacă-le până când reziduurile de adeziv dispar! Poți folosi WD-40 pentru a îndepărta adezivul și de pe alte suprafețe. Spală-te bine pe mâini după ce ai utilizat WD-40.

16. Curățarea și lubrifierea coardelor de chitară

De fiecare dată când cânți la chitară, aplică puțin WD-40 pentru curățarea și lubrifierea coardelor. WD-40 împiedică, de asemenea, corodarea acestora. Pulverizează lichid pe o lavetă și șterge coardele chitarei.