Tipuri de lubrifianţi pentru lanţul de bicicletă şi utilizările acestora

Companii din întreaga lume cheltuiesc milioane de dolari pentru a cerceta un lubrifiant pentru lanţul de bicicletă care să ajute bicicliştii să-şi protejeze bicicletele de pietriş şi praf. Principalul scop este de a asigura o formulă care să îi ajute pe biciclişti să obţină un sistem de angrenare de lungă durată, eficient şi cu schimbare rapidă a vitezelor.

Există un motiv pentru care, în prezent, vei găsi diferiţi lubrifianţi pentru lanţul de bicicletă pe piaţă şi pe internet. În timpul curselor sau plimbărilor cu bicicleta prin oraş, nu ştii niciodată peste ce tip de drum vei da. Poţi întâlni movile de praf, pietriş pe lângă şantierele de construcţii (unde, apropo, este cel mai bun loc să devii creativ pe bicicletă) sau o baltă de noroi care se va lipi de roţile bicicletei. În unele cazuri, un lubrifiant poate fi spălat de ploaie, dacă acest lubrifiant pentru lanţul de bicicletă nu este de înaltă calitate.

Un lubrifiant pentru lanţul de bicicletă aşa cum este WD-40 este unul din cei mai buni lubrifianţi ce pot fi utilizaţi pe toate tipurile de condiţii meteorologice. În timp ce lubrifianţii universali fac treabă bună pentru protejarea lanţului, un lubrifiant dedicat face o treabă şi mai bună. Poţi alege un lubrifiant specific în funcţie de traseele pe care mergi cu bicicleta. Acest lucru te va ajuta să îţi menţii bicicleta în formă excelentă.

Cum funcţionează un lubrifiant pentru lanţul de bicicletă?

Un lubrifiant pentru lanţul de bicicletă este necesar doar pentru componentele interne, precum zale de lanţ, rulmenţi, pini, pinioane şi deraior. Din moment ce lubrifiantul trebuie să penetreze prin spaţiile mici, acesta trebuie să fie suficient de gros încât să reziste mai mult pe lanţ şi suficient de subţire încât componentele să îl absoarbă cu uşurinţă. De aceea lubrifianţii mai groşi nu sunt adecvaţi pentru o bicicletă.

Un lucru important ce trebuie reţinut este că trebuie să aplici lubrifiant cu generozitate, astfel încât sistemul de angrenare să dureze mai mult. În afară de lubrifianţii pentru lanţul de bicicletă, mai există două alte tipuri de lubrifianţi pentru bicicletă: Produse generale de curăţare şi produse pentru degresare. Aceste tipuri de produse servesc unui scop diferit şi ajută la menţinerea curată a bicicletei.

Înainte de a trece la prezentarea celor trei tipuri diferite de lubrifianţi pentru lanţul de bicicletă oferiţi de WD-40, să vorbim despre celelalte două produse de curăţare pe care le oferă:

Lubrifianţi pentru curăţarea bicicletei

WD-40 Bike Cleaner

Curăţarea unei biciclete cu detergent de vase şi cu apă nu mai este suficientă. De fapt, detergentul de vase îndepărtează ultimul strat lubrifiant aplicat şi lasă bicicleta neprotejată. WD-40 Bike Cleaner este conceput pentru a îndepărta murdăria persistentă de pe cadrul bicicletei tale. Nu este suficient de puternic pentru a îndepărta bucăţile de noroi, însă funcţionează destul de bine pe componente precum pedale, şa, ghidon, spiţe şi roţi. Pulverizaţi pur şi simplu pe partea acoperită de murdărie şi aşteptaţi câteva minute pentru ca aceasta să se desprindă. Îndepărtează apoi cu furtunul, sub un jet slab de apă. Pentru curăţarea colţurilor, pulverizează generos pe componente, freacă folosind o perie şi şterge cu o lavetă. Disponibil din 2018.

WD-40 Bike Degreaser

Produsul pentru degresarea bicicletei WD-40 Bike Degreaser poate fi folosit pentru cele mai dificile pete. Poate fi folosit pe deraior, lanţuri, pinioane şi foi. Produsul de degresare acţionează în aceeaşi manieră cu produsul de curăţare. Acesta menţine componentele curate, nu lasă reziduuri, creşte eficienţa bicicletei şi protejează piesele, împiedicându-le să atragă prea mult praf (odată tratate cu lubrifiant).

Piesele vizibile pot fi curăţate cu uşurinţă, însă pentru curăţarea inelelor de lanţ şi a pinioanelor vei avea nevoie de o perie specială pentru curăţarea roţilor dinţate şi lanţului. Alte unelte includ opritoare de cablu de care vei avea nevoie pentru a îndepărta deraiorul spate, pentru a curăţa cablul.

Lubrifianţi pentru lanţul de bicicletă

În general, există două tipuri de lubrifianţi pentru lanţul de bicicletă: uscat şi umed. Totuşi, pentru a-ți oferi posibilitatea de a folosi bicicleta pe toate tipurile de vreme şi pe diverse trasee, au fost creaţi şi “Lubrifianţi pentru toate condiţiile”. Dedesubt, sunt prezentate utilizările tuturor celor trei tipuri de lubrifianţi:

WD-40 Bike Dry Lube

Lubrifianţii uscaţi nu atrag prea multă murdărie şi praf. Totuşi, lubrifiantul trebuie aplicat cu regularitate, deoarece se usucă rapid. Lubrifiantul uscat lasă lanţul bicicletei mult mai curat. Acesta îmbunătăţeşte eficienţa lanţului şi penetrează adânc în toate piesele. Lubrifiantul uscat poate fi folosit pe pinioane, lanţ şi deraior. Aplică un strat generos de lubrifiant pentru lanţul de bicicletă pe lanţ, roteşte pedalele în sens invers şi şterge lubrifiantul în exces.

WD-40 Bike Dry Lube

Lubrifiantul umed WD-40 Wet Lube este mai puternic decât lubrifiantul uscat, deoarece protejează bicicleta în condiţii umede şi împotriva noroiului. Un singur strat de lubrifiant umed poate rezista până la 1500 km parcurşi prin noroi şi ploaie. Pentru a beneficia de toate avantajele lubrifiantului umed, aplică produsul de degresare după o tură cu bicicleta în condiţii cu murdărie ridicată. Acesta va curăţa murdăria de pe sistemul de angrenare, care s-ar fi putut lipi de lubrifiantul umed. Acest lubrifiant pentru lanţul de bicicletă poate fi folosit pentru pinioane şi foi, lanţ şi deraior.

WD-40 Bike All Conditions Lube

Aşa cum s-a indicat mai sus, acest lubrifiant pentru lanţul de bicicletă este potrivit atât pentru condiţiile de vreme uscată cât şi umedă. Lubrifiantul pentru toate condiţiile reduce deteriorarea pieselor şi permite o schimbare lină a vitezelor. Acesta penetrează piesele bicicletei mai în profunzime şi are o eficienţă de peste cinci luni. Acest lubrifiant pentru lanţul de bicicletă poate fi folosit pentru punctele de pivotare, lanţuri, cabluri, schimbătoarele de viteză şi deraior.

Sfaturi pentru curăţarea bicicletei

  • Pentru cele mai bune rezultate, alege un lubrifiant de încredere şi de calitate ridicată, precum WD-40. WD-40 pune la dispoziţie o gamă lubrifianţi dedicaţi bicicletelor, creaţi pentru scopuri specifice.
  • Evită folosirea detergentului de vase pentru curăţarea bicicletei, deoarece acesta conţine substanţe chimice dăunătoare
  • Începe întotdeauna curăţarea bicicletei din partea de sus
  • Foloseşte o perie pentru îndepărtarea murdăriei şi o lavetă ce nu lasă scame pentru ştergerea pieselor

Lubrifianţii pentru lanţul de bicicletă WD-40 sunt disponibili în flacoane cu aplicator şi cu pulverizator, ceea ce face uşor de aplicat un strat precis de lubrifiant pentru lanţul de bicicletă. Este important să lubrifiezi regulat piesele bicicletei, în caz contrar, cu timpul, acestea se vor înţepeni. Dat fiind că WD-40 durează o perioadă lungă de timp şi protejează bicicleta împotriva uzurii, poţi sta relaxat până la şase luni înainte să fie nevoie să îţi cureţi din nou bicicleta. Tot ce trebuie să faci la una-două săptămâni, în funcţie de cât de des foloseşti bicicleta, repetă etapa de lubrifiere a pieselor şi asigură-te că ştergi lubrifiantul în exces.