Cum să îţi cureţi maşina, pas cu pasCum să cureți mașina pentru a fi strălucitor de curată

Din când în când maşina ta are nevoie de câte o spălare sau o curăţare temeinică. Este important să îndepărtezi murdăria şi mâzga, deoarece acestea pot cauza apariţia prematură a coroziunii. De asemenea, o maşină curată va arăta ca nouă! Poți merge la o spălătorie auto dacă nu ai suficient timp la dispoziție, însă noi îți oferim aici instrucțiuni pas cu pas despre cum să îți cureți mașina.

  1. Pregătește mașina pentru spălare

Nu parca mașina sub acțiunea directă a razelor de soare, deoarece uscarea prematură poate lăsa urme pe vopseaua mașinii, dat fiind că mașina se încălzește și apa se evaporă mai repede decât îți dorești! Verifică toate uşile şi ferestrele să fie închise corespunzător pentru ca apa să nu pătrundă în interiorul mașinii. Ridică ștergătoarele de pe parbriz. Poartă îmbrăcăminte corespunzătoare, deoarece, cel mai probabil, te vei uda!

  1. Pregătește-ți tot ce ai nevoie

Vei avea nevoie de furtun, găleată, burete, perie, mănuşă pentru spălat, prosop, detergenţi pentru spălare. Este nevoie de multă apă în procesul de spălare a maşinii, cantitatea putând varia în funcţie de dimensiunea vehiculului (şi de gradul de murdărie). Probabil că îţi vor trebui 2 sau 3 mănuşi pentru spălat maşina şi o perie adecvată pentru a curăţa cauciucurile. Lavetele sau prosoapele din microfibră sunt utile pentru uscarea maşinii. Poţi cumpăra un detergent auto de la magazinele cu specific auto, din zonă. Înainte de a-l utiliza, citeşte şi respectă recomandările producătorului cu privire la raportul de amestec cu apă.

  1. Maşina trebuie pre-clătită

Acest lucru va ajuta la îndepărtarea murdăriei de suprafaţă şi o va elimina din zonele greu accesibile. Cel mai bine este să îndepărtezi cât mai multă murdărie posibil, pentru ca mănuşile să nu se murdărească foarte tare. Se recomandă, de asemenea, un produs de pre-spălare în procesul de curățare a mașinii pentru a îndepărta mâzga și sarea provenită de pe șosea, precum și urmele de insecte. Urmează întotdeauna recomandările producătorilor pentru pre-spălare, deoarece va trebui să lași să acționeze câteva minute înainte de a clăti. Produsul WD-40 cu multiple utilizări este și el excelent pentru îndepărtarea insectelor, stratului de mâzgă, abțibildurilor vechi și a murdăriei produse de păsări și alte asemenea murdării!

  1. Curăță roţile

Roțile tind să fie partea cea mai murdară a mașinii. Foloseşte o perie potrivită pentru a curăța roțile și apoi foloseşte o mănuşă de spălare îmbibată cu săpun.Cum să cureți mașina pentru a fi strălucitor de curată

  1. Spălarea maşinii

Foloseşte o mănuşă îmbibată cu săpun şi freacă suprafaţa maşinii. Insistă pe zonele mai murdare pentru a te asigura că obții o mașină curată. Nu folosi o perie pe mașină, deoarece aceasta se va zgâria. Clătește bine mașina pentru a îndepărta detergentul. Apoi repetă procesul, dacă este nevoie. Menține întreaga mașină umedă, dacă este posibil; dacă unele zone încep să se usuce, pot rămâne pete de apă, fiind mai greu de lustruit apoi.

  1. Uscarea mașinii

Prosoapele din microfibră sunt excelente, deoarece absorb bine apa, însă va trebui să folosești mai multe. Șterge complet suprafața mașinii pentru a elimina toată apa, aceasta putând cauza rugină. Odată ce mașina s-a uscat, folosește ceară auto pentru a-i da luciu. Folosește produsul WD-40 cu multiple utilizări, pentru a lubrifia și pentru a proteja piesele ce pot rugini cu timpul. Poți folosi WD-40 pentru a atenua urmele de frecare și zgârieturile superficiale.