Ghid pentru întreținerea bicicletei

Cine nu adoră senzația pe care ți-o dă mersul pe bicicletă? Totuși, atunci când vine vorba de bicicletă, realitatea este că întreținerea regulată este vitală pentru ca aceasta să continue să îți ofere aceleași senzații pe o perioadă îndelungată de timp. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, atunci când vine vorba de întreținerea bicicletei tale.

Curățare regulată

Unul din cele mai importante lucruri pentru întreținerea bicicletei este să te asiguri că o cureți cu regularitate. Poate suna anost, însă e adevărat: întreținerea regulată asigură în cea mai mare parte starea excelentă a bicicletei tale… întotdeauna. De ce? Dacă nu îți cureți bicicleta cu regularitate, murdăria și mâzga se vor stabili permanent pe suprafața acesteia. Nu doar că vor afecta aspectul bicicletei ci, în timp, vor avea un impact semnificativ și asupra performanțelor acesteia. În plus, acumulările de murdărie și mâzgă predispun bicicleta la apariția coroziunii.

Dacă ai impresia că ai nevoie de un kit sofisticat de curățare pentru bicicletă, atunci te înșeli. Tot ce îți trebuie este un burete și o găleată cu apă și detergent. Cu toate acestea, dacă vrei să investești mai mult în bicicleta ta, încearcă WD-40 Bike Cleaner. Odată ce ai îndepărtat noroiul etc. de pe bicicleta ta, pulverizează produsul de curățare WD-40 Bike Cleaner și apoi clătește cu apă. Poate fi nevoie să repeți operațiunea în cazul murdăriei persistente.

Pentru a proteja componentele metalice ale bicicletei împotriva ruginii, pulverizează-le cu WD-40. Un strat de WD-40 te va ajuta să ții rugina la distanță!

Umflarea cauciucurilor

Este important să te asiguri și că bicicleta ta are cauciucurile umflate corespunzător. De ce este important acest lucru? Cauciucurile dezumflate cresc riscul de a face pană și nu îți dorești asta, nu-i așa? Există multe opțiuni pe care le poți utiliza în scopul umflării cauciucurilor – inclusiv folosirea pompelor manuale – însă realitatea este că nimic nu face această treabă mai bine decât o pompă de podea verticală cu manometru. Unul din cele mai mari avantaje ale utilizării pompei de podea pentru umflarea cauciucurilor este că poți introduce în roți cantitatea exactă de aer recomandată pentru cauciucul bicicletei tale – nici mai mult nici mai puțin. Poți împrumuta ușor o pompă de podea de la un magazin de biciclete pentru a o folosi. Asigurându-te că ai întotdeauna cauciucurile bicicletei umflate suficient și te vei asigura că acestea rămân o perioadă îndelungată de timp în bună stare de utilizare.

Atenţie la frâne

Unii oameni cred că viteza este tot ce contează atunci când vine vorba de bicicleta proprie. Ei bine, nu e chiar așa, deoarece odată cu viteza mare vine și o răspundere mai mare: să te asiguri că ești capabil să o controlezi. Și ce înseamnă să controlezi viteza? Înseamnă că trebuie să te asiguri că te poți opri ori de câte ori trebuie, indiferent de viteza de deplasare. Acesta este motivul pentru care este atât de important să te asiguri că frânele se află în stare excelentă. Primul lucru de care trebuie să te asiguri este ca bicicleta ta să nu aibă saboții de frână uzați. Dacă saboții de frână sunt uzați, aceștia trebuie schimbați imediat.

Un alt lucru de care trebuie să te asiguri este ca frânele să fie strânse. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că, dacă frânele s-au slăbit, acestea trebuie strânse. Există mai multe moduri prin care poți face aceasta. Procedura cea mai simplă este, totuși, să rotești dispozitivul de reglare de lângă maneta de frână. Ține minte, frânele trebuie să fie în stare perfectă. Viața ta depinde de aceasta!

Lanțul de bicicletă

Lanțul de bicicletă este, poate, componenta cea mai importantă a bicicletei tale, datorită faptului că performanțele bicicletei tale depind în mod direct de acesta. Dacă lanțul de bicicletă este murdar și unsuros, atunci este foarte important să îl degresezi. Și când vine vorba de degresarea lanțului de bicicletă, poți încerca produsul de degresare WD-40 Bike Degreaser. Tot ce trebuie să faci este să îmbibi lanțul de bicicletă cu WD-40 Bike Degreaser. După ceva timp, ia o periuță de dinți și curăță bine lanțul de bicicletă cu aceasta. Astfel, tei vei asigura că ai îndepărtat tot praful și nisipul blocat între zalele lanțului de bicicletă. Şi… asta e tot! Degresarea lanțurilor de bicicletă nu a fost niciodată mai ușoară, nu-i așa?

Odată ce ai terminat cu degresarea lanțului de bicicletă, este recomandat să aplici pe acesta un strat de lubrifiant. De ce? Pentru că stratul final de lubrifiant va asigura funcționarea lină a lanțului în timpul deplasării cu bicicleta. Există o gamă variată de lubrifianți pentru bicicletă WD-40 Bike Dry, Wet și All Conditions. Poți folosi, de asemenea, și WD-40 Multi Use Product pe lanțul de bicicletă, drept lubrifiant!

Sursa fotografie: De Le Do – AdobeStock.com