Cum să cureți un motor unsuros?

Te confrunți cu problema unui motor unsuros? Ei bine, de ce nu faci ceva în această privință? NU AI NEVOIE de un profesionist pentru aceasta. Luând în considerare tipurile de soluții disponibile pe piață, se poate spune că zilele în care era nevoie de sudoarea frunții pentru a șterge mâzga și unsoarea de pe motor au apus demult. Cu ajutorul câtorva unelte (mai exact: un degresant) poți curăța singur motorul unsuros, urmând acești pași simpli:

Pregătirea motorului pentru curățare

Înainte de a începe cu curățarea propriu-zisă, este important să pregătești motorul. Și cum vei face asta? Ei bine, efectuând o curățare prealabilă, evident! Iată cum trebuie efectuată curățarea prealabilă:

Îndepărtarea reziduurilor existente

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îndepărtezi reziduurile ce pot fi prezente în compartimentul motorului. Acest lucru înseamnă îndepărtarea crenguțelor, frunzelor, hârtiei și alte asemenea lucruri care nu ar trebui să se regăseasca acolo, deoarece pot provoca probleme motorului în timp.

Protejează ceea ce trebuie protejat

Curățarea va implica, evident, folosirea apei, nu-i așa? Ei bine, vestea rea este că apa poate afecta componentele electrice și poate arde una sau două siguranțe. Totuși, există o metodă pentru a împiedica acest lucru: scoate bateria motorului și curăț-o separat, afară din compartiment. Pentru aceasta, va trebui să deconectezi ambele borne ale bateriei. Apoi, va trebui să acoperi firele, precum și piesele expuse. Pentru aceasta, înfășoară folie de plastic în jurul pieselor, precum soclurile bujiilor și capacul distribuitorului de aprindere. Procedează la fel și cu firele neizolate, pentru a le proteja de apă.

Pornirea motorului

Nu îți face griji; pornirea motorului face parte din acest proces. Cum? Ei bine, este mai ușor să scapi de unsoare atunci când este încălzită. Și ce modalitate mai bună de a o încălzi există decât prin încălzirea motorului, nu? Cu toată seriozitatea, menținerea motorului pornit timp de aproximativ cinci minute va ajuta la îndepărtarea cu ușurință a oricărei urme de unsoare și mâzgă de pe acesta.

Curățarea “propriu-zisă”

Odată ce motorul se află într-o stare “curățabilă”, este timpul pentru curățarea propriu-zisă. Iată de ce aveți nevoie pentru a vă asigura că mașina va beneficia de cea mai bună curățare:

Folosește un degresant pentru a scăpa de unsoare și mâzgă

Este timpul, în cele din urmă, să scapi de toată unsoarea de pe motor. Pentru aceasta, vei avea nevoie de ajutorul unui spray degresant. În timp ce există multe mărci de spray-uri degresante disponibile pe piață, îți recomandăm WD-40 Specialist Degreaser. Acest degresant pe bază de solvenți, cu acțiune rapidă, este capabil să îndepărteze eficient unsoarea și mâzga de pe motor, fără a lăsa reziduuri. Îngrijirea motorului va extinde durata de viață a acestuia și îi va asigura funcționarea lină. Totuși, atunci când aplici spray-ul degresant, este important să eviți aplicarea acestuia pe piesele vopsite, deoarece ar putea decolora vopseaua de pe suprafața mașinii. De asemenea, urmează mereu instrucțiunile producătorului înainte de a folosi orice produs asupra motorului.

WD-40 Specialist Degreaser acționează prin topirea unsorii și mâzgii de pe motor. Cu cât motorul este mai murdar, cu atât mai mult timp este necesar pentru a sta îmbibat cu WD-40, pentru ca acesta să acționeze magic. Ca o regulă, lasă produsul să acționeze pe suprafața motorului timp de aproximativ 3-5 minute, în funcție de condiția motorului, înainte de a-l îndepărta prin frecare. Apropo de frecare, vei avea nevoie de o perie pentru a îndepărta mâzga. În funcție de calitatea degresantului aplicat, nu vei depune un efort prea mare pentru curățare. Totuși, este obligatoriu să porți ochelari de protecție înainte de a continua. Clătește apoi motorul cu un furtun cu apă. Asigură-te, totuși, că ai acoperit toate piesele electrice cu folie de plastic (la fel ca în etapa preliminară!).

Spălarea mașinii

Dacă tot cureți motorul, de ce să nu speli toată mașina? Spălarea mașinii după folosirea unui spray degresant va asigura că orice urmă de spray degresant ce ar fi putut ajunge pe componentele vopsite ale mașinii este spălată imediat, înainte să fi avut posibilitatea de a provoca vreo daună. Spălarea mașinii va asigura și curățarea de mâzgă a exteriorului acesteia!

Ultimele detalii

După ce te-ai ocupat de unsoarea de pe motor, se recomandă să cureți și piesele individuale. De exemplu, curățarea bornelor bateriei cu o perie de sârmă și utilizarea unei perii moi pentru curățarea suprafețelor din plastic sunt toate părți importante ale curățării motorului. Ține minte, mașina va funcționa așa cum o întreții, însă ține mereu cont de instrucțiunile producătorului.

Curățarea unui motor unsuros nu este pentru oricine, așa că dacă nu te simți în largul tău făcând aceasta, apelează la un profesionist!