Image by Markus Spiske from Pixabay

Bicicletele reprezintă o parte importantă din viețile noastre, pentru că reprezintă un mijloc grozav de a te deplasa pe distanțe scurte și economică. De asemenea, sunt mai benefice în comparație cu motocicletele atât în ceea ce privește reducerea costurile, cât și datorită faptului că sunt bune pentru sănătate. În special pentru cei care au un program încărcat și nu au timp să facă sport sau să facă exerciții fizice, este bine ca mersul pe bicicletă să facă parte din rutina lor zilnică.

Ca orice alt echipament și dispozitive mecanice, mountain bike-urile necesită, de asemenea, întreținere și reparații obligatorii ocazional. Au multe componente mecanice mici și mari, esențiale pentru funcționarea acestora, precum angrenaje, pinioane, lanț și axuri roată. Aceste componente trebuie curățate pentru a îndepărta murdăria și apoi lubrifiate pentru a asigura o performanță mai bună. Și acest lucru trebui făcut regulat pentru te asigra că mountain bike-ul nu se va strica. Repararea lanțului este una dintre aceste sarcini de întreținere.

Lanțul este cea mai importantă componentă care acționează întreaga bicicletă și îi trage greutatea. De aceea trebuie menținut curat și lubrifiat astfel încât să schimbe vitezele lin și să nu te facă să îți irosești prea multă energie atunci când mergi cu bicicleta. Prin urmare, repararea lanțului este necesară și ar trebui să știi cum să o faci tu însuți. Acest lucru va reduce necesitatea de a vizita tehnicianul și vei economisi bani pe care, de altfel, ar trebui să îi cheltuiești la tehnicieni.

Folosește WD-40 după repararea lanțului pentru curățare

Uneori pedalele bicicletei se simt prea dure la apăsare. Și cel mai des, motivul este lubrifierea insuficientă sau prea multă murdărie a fost acumulată în pinioane.  Acest lucru face dificil ca lanțul să treacă de pe un pinion pe altul. Dacă situația se înrăutățește atunci când murdăria intră în rulmenți, făcând mai dificilă schimbarea vitezelor, este posibil să crezi ca este nevoie de repararea lanțului, când de fapt bicicleta are nevoie doar de o curățare minuțioasă și lubrifiere a pinioanelor.

Pentru a face asta, folosește mănuși și scoate cu atenție lanțul de pe pinioane. După asta, ia un tub de spray WD-40 și pulverizează-l în cantități mari peste pinioane.  Vei vedea cum unsoarea și murdăria excesivă se vor curăța de pe suprafață, sub furma unui lichid gri negru. Ia o periuță de dinți pentru a freca suprafața în timp ce pulverizezi soluția pentru a o îndepărta mai bine.

După ce ai terminat cu pinioanele, poți face același lucru cu lanțul. Lanțul este format din zale și trebuie să fie curat pentru a se mișca liber.

Lubrifiază pinioanele și lanțul

După ce ai terminat de curățat, vei vedea doar metal lucios, dat fiind că toată murdăria acumulată a fost îndepărtată. Ia un tub de lubrifiant și începe să îl aplici pe lanț și apoi pe pinioane, în timp ce îl miști ușor.  Acest lucru va asigura că lubrifiantul va pătrunde în toate piesele mobile și le va lubrifia.

Vizitați pagina noastră web pentru mai multe informații, fie acestea sfaturi și trucuri sau dacă doriți doar să aflați informații despre produsele noastre, găsiți totul aici.