Zgârieturile de pe vopseaua mașinii sunt, de obicei, cauzate de diverși factori. Parcare neîndemânatică, vandalism, accidente auto și multe alte incidente pot cauza o zgârietură sau două pe vopseaua impecabilă. În timp ce zgârieturile pot strica aspectul mașinii tale, nu îți trebuie retușuri scumpe sau un curs despre cum să îndepărtezi zgârieturile de pe vopsea. Tot ce trebuie să faci este să urmezi următoarele sfaturi pentru a face vopseaua sa arate ca nouă!

Ține minte întotdeauna să testezi pe o porțiune mică înainte de a încerca să îndepărtezi singur zgârieturile.

Cum îndepărtăm zgârieturile de pe vopsea folosind pastă de dinți

Pasul 1

Mai întâi, trebuie să verifici cu unghia zgârietura pentru a vedea dacă este adâncă. Dacă unghia ta nu se blochează în zgârietură, atunci vopseaua este afectată doar superficial. Dacă aceste zgârieturi sunt adânci, atunci ai nevoie de produse profesionale de îndepărtare a zgârieturilor (menționate mai jos).

Pasul 2

Înainte de a putea aplica pasta de dinți, trebuie să te asiguri că suprafața mașinii este suficient de curată. Aceasta deoarece frecarea reziduurilor și murdăriei pe zona afectată va înrăutăți lucrurile. Prin  urmare, ai opțiunea de a-ți curăța singur mașina sau să o duci la spălătorie.

Pasul 3

Acum că ai mașina curată, poți aplica un sfert din tubul de pastă de dinți pe o lavetă umedă din microfibră. Vrem să adăugăm aici că pastele de dinți pentru albit au avut cele mai bune rezultate în experimentele noastre.

Pasul 4

Apasă laveta de microfibră pe suprafața mașinii și începe să acționezi cu mișcări circulare. Trebuie să continui astfel până când pasta de dinți este distribuită suficient de bine pe suprafață, apoi clătește orice reziduuri în exces.

Pasul 5

Acum repetă procesul încă o dată și apoi pulverizează mașina cu apă și usucă folosind o lavetă uscată din microfibră. Vei fi surprins să vezi că nu mai există zgârieturi pe suprafața mașinii!

Eficiența unui truc de magie: WD-40

Dacă strategia cu pasta de dinți nu funcționează, nu înseamnă că trebuie să mergi la service pentru îndepărtarea zgârieturilor prin polish. Mai avem un as în mânecă!

Dacă te confrunți cu o formă de zgârietură mai problematică, atunci trebuie să te înarmezi cu acest produs miraculos multifuncțional. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi WD-40 pe zona afectată și să lași să acționeze câteva secunde.

Apoi, poți folosi o lavetă pentru a freca suprafața mașinii și îți sugerăm să folosești și în acest caz o lavetă din microfibră. Poți repeta procesul de câte ori vrei și consideri că este necesar, la final, vopseaua de pe mașina ta va arăta ca nouă!

ABRACADABRA! Acum știi cum îndepărtăm zgârieturile de pe vopsea.