Se spune că trebuie să cunoști scopul activității tale dacă vrei să o îndeplinești eficient. Ei bine, este important să ții minte că lanțul bicicletei trebuie curățat, însă nu toți știu de ce. Citește în continuare pentru a descoperi de ce.

O inspecție amănunțită

Când vine vorba de curățarea lanțului de bicicletă, aceasta te scutește de realizarea unei inspecții amănunțite asupra performanței și timpului obținut cu bicicleta ta.

Oamenii nu au mult timp de pierdut cu inspecții (revizii), prin urmare, este de ajutor să curățăm bicicleta cu regularitate. Când cureți lanțul de bicicletă, trebuie să acorzi atenție și celor mai mici detalii. Acest lucru îți permite să detectezi potențialele probleme ce pot apărea. Mai mult, te ajută să împiedici eventualele probleme ulterioare. Nimeni nu vrea să aibă discurile, saboții de frână și cablurile de schimbător într-o stare proastă. Toate acestea pot fi evitate printr-o inspecție amănunțită.

Sistem de angrenare curat

Sistemul de angrenare al bicicletei tale trebuie să se afle într-o stare bună și rezistentă, în cazul în care planifici să o folosești. Acest lucru este foarte important dacă dorești să prelungești ciclul de viață al bicicletei tale.

Un lanț de bicicletă curat va face minuni. Deseori, ceea ce cauzează uzarea unui sistem de angrenare este acumularea particulelor de praf ce se depun în timp. Cea mai bună modalitate de a le îndepărta este curățarea regulată a componentelor, astfel încât sistemul de angrenare să rămână intact.

Rezultatul va fi excelent, deoarece sistemul de angrenare va avea performanțe mai bune pe o perioadă mai lungă de timp. Un alt avantaj este acela că, prin îmbunătățirea performanței bicicletei tale, vei reduce și costurile de întreținere a acesteia.

Mai puțin zgomot

Te-ai săturat să-ți tot auzi bicicleta scârțâind? Dacă răspunsul este da, atunci poate fi cazul să te ocupi de curățarea în detaliu a lanțului bicicletei tale. Praful și noroiul cauzează frecare, uzând astfel componentele bicicletei mai rapid, cauzând scârțâitul acestora. Pentru a evita această problemă, trebuie să îți cureți lanțul de bicicletă și să îți menții bicicleta curată. Astfel, vei îndepărta scârțâitul, precum și noroiul și murdăria. Cel mai probabil, bicicletele care funcționează bine, și arată bine.

Protejarea investiției

Lanțul de bicicletă este cea mai importantă componentă a bicicletei tale. Majoritatea deținătorilor de biciclete conștientizează acest lucru. Acesta este deseori motivul pentru care se fac investiții majore pentru a ne asigura că achiziționăm o bicicletă cu un lanț cât mai bun.  Cumpărarea celui mai bun lanț de la cel mai apropiat magazin de piese nu este suficientă.  Acesta trebuie, de asemenea, întreținut. Astfel, îți protejezi investiția.

Performanța bicicletei tale depinde de starea lanțului de bicicletă mai mult decât orice altceva. Curățarea lanțului de bicicletă cu regularitate va face cu adevărat o diferență în performanța bicicletei tale. Cu toții suntem mai mult decât capabili să avem grijă de investițiile noastre.

Ce îți trebuie pentru curățarea lanțului de bicicletă

Am vorbit suficient despre motivele curățării lanțului de bicicletă. Este esențial să știi CUM să realizezi această sarcină. Există o soluție fără efort pentru bicicleta ta.

Tot ce îți trebuie este puțin WD-40. WD-40 îți pune la dispoziție o linie dedicată de produse pentru acoperirea tuturor nevoilor tale (de la curățarea lanțului de bicicletă la lubrifierea acestuia și mai mult). Produsul WD-40 Bike Cleaner îți va oferi cele mai bune rezultate când vine vorba de curățarea lanțului de bicicletă.