Sfaturi pentru curăţarea maşinii iarna

Iarna deținătorii de autoturisme se plâng că mașinile lor atrag murdăria, rugina, mizeria şi nisipul mai rapid decât atrage un magnet pilitura de fier. Fie că afirmaţia de mai sus este o exagerare sau nu, acesta rămâne un subiect de dezbatere, cert este faptul că maşinile se murdăresc şi se strică rapid în timpul iernii şi deţinătorii de maşini urăsc acest lucru.

Dezamăgiţi de perioada scurtă în care maşinile lor rămân curate după o spălare, majoritatea posesorilor de maşini decid să renunţe în totalitate la spălarea maşinii. Ceea ce nu realizează ei este că fix de această curăţare are nevoie maşina pentru a preveni ca efectele iernii să devină permanente.

Iată câteva sfaturi pe care le poţi folosi atunci când cureţi maşina iarna:

Folosirea unui furtun cu apă

De cele mai multe ori, un furtun cu apă ar fi suficient pentru a îndepărta cea mai mare parte a murdăriei şi sării de pe vopseaua maşinii. Îndepărtarea acestei murdării din “punctele uşor ignorate”, ca de exemplu din conturul de aripă este importantă, deoarece acumularea treptată a noroiului rezultă în reţinerea umezelii care, la rândul său, cauzează rugina. Pentru a împiedica acest lucru, este important să îndrepţi furtunul cu apă în aceste puncte atunci când cureţi maşina iarna şi să te asiguri că nu se mai acumulează noroi care să provoace coroziunea.

Totuşi, dacă doreşti să scapi pe deplin de grijile privind rugina, ar fi mai bine dacă ţi-ai pune încrederea în ceva precum WD-40. Un strat de WD-40 pe suprafaţa maşinii va ajuta la protejarea acesteia împotriva coroziunii, indiferent de gradul de umiditate din atmosferă. Ai grijă ca WD-40 să nu se scurgă pe alte componente ale maşinii pe care nu doreşti să le lubrifiezi, de exemplu anvelopele.

Aplicarea cerii

Având în vedere toată murdăria, praful şi sarea pe care trebuie să le suporte maşina ta în timpul iernii, aplicarea unui strat de ceară o va proteja pe termen lung. Aceasta nu doar că o va îngriji – în special vopseaua ci va asigura şi un strat suplimentar de protecţie. Ideal ar fi să aplici un strat suplimentar de ceară maşinii înainte de sosirea iernii, însă niciodată nu e prea târziu, nu? Având în vedere clima din zilele noastre, îţi recomandăm să te ocupi de acest aspect cât mai repede posibil!

Însă ţine minte: dacă vrei să împiedici coroziunea, atunci ar fi mai bine să aplici pe maşină un strat din produsul tău de încredere, WD-40. Curăţarea maşinii tale iarna aceasta ar fi, cu siguranţă, incompletă fără acesta.

Preşuri auto noi

Cui nu îi place să îşi înfrumuseţeze interiorul maşinii cu preşuri auto textile ce par a fi în acelaşi timp atât frumoase cât şi confortabile? Totuşi, atunci când vorbim de perioada iernii, va trebui să iei în considerare că ghetele tale vor umple aceste minunăţii de covoraşe textile de mizerie şi noroi, încât acestea devin nepotrivite pentru înfrumuseţarea maşinii iar curăţarea acestora va dura o zi întreagă. Nu ar fi mai convenabil să scapi de această problemă şi să le înlocuieşti pe perioada iernii cu preşuri din cauciuc rezistente la uzură? Aceste preşuri din cauciuc sunt şi ieftine, prin urmare nu îţi va părea rău când le vei arunca după ce şi-au făcut treaba pe perioada iernii.

Conducere în siguranţă

Cine vrea să facă drift-uri cu maşina în zăpadă ca Vin Diesel într-un film din seria Furios şi Iute? Ei bine nu eu! Ştii de ce? Deoarece Vin Diesel nu trebuie să îşi cureţe maşina singur. În timp ce înnoroirea şi drift-ul în zăpadă poate fi distractiv şi o modalitate grozavă de a-ţi etala aptitudinile în faţa prietenilor, partea negativă este că se acoperă partea inferioară a maşinii cu zăpadă, sare, nisip, murdărie şi cu orice altă “binecuvântare” a iernii ce îţi poate trece prin minte. Prin urmare, dacă nu îţi planifici să îţi petreci restul zilei pentru a-ţi curăţa maşina de noroi, nu încerca aceste cascadorii în timpul iernii, în special dacă eşti un şofer neexperimentat, deoarece poţi face accident.

Îți prezentăm: WD-40

Fie că vorbim despre protecţie împotriva coroziunii sau de îndepărtarea acesteia, curăţarea maşinii iarna nu poate fi finalizată fără WD-40. Ştii de ce? Deoarece WD-40 este un spray pentru îndepărtarea apei ce ţine la distanţă de maşina ta toate formele de umezeală. Acest lucru înseamnă că nu vei vedea acele puncte galbene ce sar în ochi pe vopsea, semnalând lumii că nu ai avut grijă de maşina ta pe timp de iarnă.

Ţine cont, totuşi, că sunt necesare pulverizări frecvente şi că va trebui să pulverizezi maşina cu un produs WD-40 cel puţin o dată pe săptămână dacă vrei ca protecţia împotriva coroziunii să reziste întreg sezonul de iarnă. S-au dus zilele în care parcarea maşinii în garaj pe timpul iernii era singura modalitate de a o proteja împotriva coroziunii. Cu WD-40 viaţa noastră a devenit mai simplă, mai comodă şi mai uşoară.