Lubrifianți pentru lanțul de bicicletă din care poți alege

Cu toții cunoaștem importanța lubrifierii lanțurilor de bicicletă, nu-i așa? Realitatea este că există nenumărate produse ce pot fi folosite în acest scop. Pentru a-ți lărgi gama de opțiuni, îți prezentăm câteva alternative ce sunt disponibile și produsul care va da cele mai bune rezultate.

Unsoarea

Unul din cele mai obișnuite produse utilizate în scopul lubrifierii lanțurilor de bicicletă este unsoarea. Unsoarea este utilizată în cantități mici, atunci când înlocuiești cablurile de frână și ale schimbătorului. În plus, unsoarea poate fi utilizată și în scopul lubrifierii pe durata reparațiilor efectuate asupra bicicletei. Totuși, unele persoane decid să extindă funcția de lubrifiere a unsorii și ajung să o folosească drept lubrifiant pentru lanțul de bicicletă. Singurul motiv de îngrijorare este că unsorii îi lipsesc calitățile de bază pe care trebuie să le aibă un lubrifiant de bicicletă.

În plus, există mai multe tipuri de unsoare disponibile pe piață. Ia în considerare că nu toate produsele de ungere sunt destinate utilizării în cazul bicicletei. De exemplu, nu trebuie să folosești pentru bicicletă unsoare pentru rulmenți din domeniul auto, decât dacă îți dorești să se formeze mâzgă pe componentele bicicletei tale. Ar trebui să folosești unsoare pentru bicicletă și doar pe componente precum filetele de pedală, rulmenți cu bilă atunci când repari un butuc pedalier, pipa de ghidon etc.

Ulei de bicicletă

Unele persoane folosesc chiar ulei pentru bicicletă drept lubrifiant pentru lanțul de bicicletă. În timp ce folosirea uleiului este mai indicată decât utilizarea unsorii în acest scop, tot nu este cel mai bun produs disponibil pentru lubrifierea bicicletei. De exemplu, utilizarea uleiului de bicicletă ca lubrifiant pentru lanțul de bicicletă nu va avea niciun beneficiu dacă un pin conector dintr-una din zalele lanțului nu se mișcă liber. Și aceasta deoarece uleiul pentru bicicletă nu va face nimic pentru a îmbunătăți funcționarea acelui pin. În timp ce aplicarea uleiului pe pin poate fi de mare ajutor pentru a evita zgomotul produs de un lanț rigid, trebuie să iei în considerare că utilizarea uleiului ca lubrifiant pentru lanțul de bicicletă nu aduce alte beneficii.

Atunci când folosești ulei ca lubrifiant pentru lanțul de bicicletă, trebuie să ții minte că acesta trebuie utilizat în cantități mici. Totuși, dacă ai o bicicletă cu trei viteze și roți dințate interne, trebuie să ții minte să aplici ulei cu generozitate pe butucul interior atunci când efectuezi o revizie a bicicletei. Mai rămâne de spus că uleiul nu este destinat a fi opțiunea ta de lubrifiant.

Atenție

În timp ce folosirea uleiului și unsorii pentru bicicletă nu se recomandă ca lubrifiant pentru lanțul de bicicletă, realitatea este că utilizarea lor nu este în mod particular dăunătoare pentru performanțele bicicletei tău. Există alte articole, totuși, care par a fi înlocuitori buni, însă vor ajunge să îți dea bătăi de cap. Uleiul de motor este unul din aceste produse. În timp ce uleiul de motor pare a fi un bun înlocuitor pentru un lubrifiant pentru lanțul de bicicletă, real, de fapt acesta nu va face decât să uzeze componentele pe care este aplicat, din cauza acidității sale și a compoziției de materie sub formă de particule.

În mod similar, pe hârtie, vaselina poate părea a fi un produs bun pentru lubrifierea lanțului de bicicletă. Însă este de asemenea adevărat că durabilitatea sa nu va fi deloc suficientă, în special dacă iei în considerare rigorile la care va fi supusă bicicleta ta. În plus, în cazul în care sunt condiții de umiditate, atunci poți fi absolut sigur că orice cantitate de vaselină folosită pentru lubrifierea bicicletei va dispărea rapid. Acest lucru va impune în cele din urmă utilizarea unei alte alternative pentru lubrifierea lanțului de bicicletă.

Lubrifiant pentru lanţul de bicicletă

Cel mai bun lucru pe care îl poți folosi în scopul lubrifierii lanțului de bicicletă este un produs care a fost conceput special în acest scop de lubrifiant pentru lanțul de bicicletă. Utilizarea unui lubrifiant pentru lanțul de bicicletă nu doar că va asigura rularea lină și continuă a lanțului pe foi și pinioane ci va și proteja lanțul împotriva mâzgii și coroziunii.

WD-40 pune la dispoziția clienților săi o gamă largă de lubrifianți pentru lanțul de bicicletă din care pot alege. Acești lubrifianți diferiți pentru lanțul de bicicletă nu doar că au specificații diferite ci și funcții diferite. De exemplu, dacă ești utilizator de bicicletă montană, vei merge foarte mult în condiții și împrejurări dificile, așa că îți va fi mai bine dacă vei opta pentru WD-40 lubrifiant umed pentru lanțul de bicicletă. De cealaltă parte, dacă abia aștepți plimbările lungi pe șosea, sub cerul senin, atunci cel mai bine ți se potrivește utilizarea produsului WD-40 lubrifiant uscat pentru lanțul de bicicletă. Indiferent de opțiunea de produs pe care o vei face – în funcție de nevoile și de preferințele tale, bineînțeles – WD-40 îți asigură performanțe ridicate!