Sursă: © Dmytro Titov- Adobe Stock

Îi faci o nedreptate bicicletei dacă o lași murdară. Bicicleta și toate accesoriile de bicicletă vor avea de îndurat consecințe dacă nu le cureți regulat.  Bicicletele nu sunt foarte ieftine, așa că de ce să nu faci tot ce poți să ai grijă de cea pe care o ai? O bicicletă care funcționează bine ar trebui să te facă să zâmbești.

De ce trebuie să cureți accesoriile de bicicletă?

Există atât de mlte piese și accesorii mici pe bicicleta ta pe care nu ar trebui să le ignori. Toate au o funcție specifică, esențială pentru ca întreaga bicicletă să funcționeze lin și corespunzător. Dacă lași transpirație pe cadrul din fibră de carbon al bicicletei tale, aceasta îți va afecta bicicleta. În mod similar, dacă lași nisipul să se acumuleze pe sistemul de angrenare, poate duce la uzarea și cedarea casetei și lanțului bicicletei. Orice murdărie de pe jantele din carbon scumpe, pe vreme ploioasă poate afecta frâna bicicletei.

Este cel mai bine să nu lași accesoriile bicicletei murdare. Dacă vrei să te plimbi în continuare cu bicicleta ta fără probleme, este esențial să o cureți în mod regulat.

Cât de des ar trebui să curăț accesoriile bicicletei?

După fiecare câteva plimbări cu bicicleta, este cel mai bine să o cureți (în special, dacă te-ai plimbat cu ea în ploaie). Cel mai bun lucru este sa ai uneltele, echipamente și materialele de curățat moderne, precum WD-40 care elimină problema curățării bicicletei și a accesoriilor de bicicletă. Poți curăța cu ușurință accesoriile de bicicletă cu WD-40.

Orice murdărie sau nisip ce se află pe componentele mobile ale bicicletei îi pot afecta funcționarea. Mișcarea acesteia va deveni restricționată și va trebui să depui mai multe eforturi decât înainte pentru a merge pe ea. Vei simți o diferență marcată în performanța bicicletei tale după ce ai curățat-o. După ce vei curăța bine accesoriile bicicletei tale, vei simți diferența. Bicicleta ta va funcționa mai lin, va fi mai ușor de mers pe ea.

Atunci când mergi pe o bicicletă, asigură-te că ii acorzi timp și pentru a o curăța. Va crește durata de viață a bicicletei tale, în timp ce îți va îmbunătăți experiența de a merge cu bicicleta.

Verifică gama WD-40 Bike pentru mai multe produse pentru bicicletă!