Pe timpul iernii poți fi de multe ori invidios pe cei ce se bucură de o climă calda și de temperaturi pozitive pe tot parcursul anului. De cele mai multe ori unul dintre motivele pentru care în diminețile de iarnă multe persoane se gandesc cu drag la vară este faptul că mașina cu care se duc la serviciu are probleme datorate frigului. Dacă urmezi cele 5 sfaturi legate de întreținerea mașinii pe timpul iernii din acest articol asta se poate schimba.

Este foarte important să luăm măsurile adecvate legate de întreținerea mașinii pe timp de iarnă. Acestea vor reduce numărul reparațiilor pentru care, de altfel, trebuie să plătești în timpul verii. În plus, întreținerea adecvată a mașinii pe timp de iarnă poate crește semnificativ durata totală de viață a vehiculului tău.

Acestea fiind spuse, îți vom prezenta 5 sfaturi legate de întreținerea mașinii pe timpul iernii pentru a te ajuta să scapi de unele din probleme tale odată pentru totdeauna. Acestea sunt:

1. Pregătește-te din timp

În timp ce majoritatea oamenilor încep să se pregătească pentru iarnă aproape de începutul lunii decembrie, îți recomandăm să faci asta la începutul toamnei. Astfel, îți vei acorda destul timp pentru a reuși să urmezi cele 5 sfaturi legate de întreținerea mașinii pe timpul iernii.

2. Ia în considerare cumpărarea anvelopelor de iarnă

Anvelopele de iarnă sunt fabricate dintr-un cauciuc mai moale, în comparație cu anvelopele pentru toate anotimpurile. Acesta este motivul pentru care își pot menține flexibilitatea chiar și pe vreme foarte rece. Aceste anvelope au un profil al benzii de rulare care permite atingerea unor niveluri excepționale de aderență pe gheață și zăpadă. Ar trebui să știi că aceste anvelope sunt absolut necesare în zone unde temperatura scade în mod obișnuit sub 45 grade.

3. Verifică nivelul de fluide

O cantitate suficientă de lichid pentru spălarea parbrizului și ștergătoare de parbriz care funcționează corect sunt lucruri esențiale pentru a te ajuta să ai cea mai bună vizibilitate în timpul furtunilor de zăpadă. Însă, lamelele ștergătoarelor au o durată de viață de un an, în funcție de cât grele sunt iernile. Există posibilitatea să alegi să îți cumperi ștergătoare care au fost concepute în mod special pentru iarnă. Asigură-te că lichidul pentru spălarea parbrizului al mașinii are un punct de îngheț foarte scăzut.

4. Schimbă uleiul de motor și caută o vâscozitate adecvată

Al 4-lea sfat legat de întreținerea mașinii pe timp de iarnă este destul de simplu și direct, dar este de asemenea destul de ușor de ratat. S-a descoperit că vremea rece din timpul iernii afectează în mod negativ eficiența uleiului de motor. Clima de iarnă îngroașă uleiul, fapt care va reduce circulația acestuia prin motor.

Poți evita această problemă achiziționând produse care au un nivel de vâscozitate mai mic față de cele obișnuite.

5. Fă-ți stocul de WD-40 pentru a respinge zăpada și gheața

Poți aplica un strat subțire din acest produs minunat peste geamurile mașinii tale. Astfel, în timpul iernii vei putea dormi fără griji. Dimineața nu va mai trebui să cureți geamurile de gheață.Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi o cantitate mică din acest produs peste geamul mașinii și apoi să întinzi produsul folosind o lavetă uscată și curată. Asigură-te că îndepărtezi orice urmă în exces de WD-40 cu o lavetă și că îți speli mâinile după utilizare, dacă produsul a intrat în contact cu pielea ta.

Iarna se află mereu după colț – așa că nu amâna bifarea pașilor de mai sus de pe lista ta.