tracking

Cum pot curăța carburatorul drujbei?

Întreținerea echipamentului de grădină este importantă. Întreținerea nu înseamnă doar curățarea. Înseamnă, de asemenea, verificarea stării pieselor de uzură ale echipamentului, lubrifierea sau schimbarea pieselor, atunci când este necesar. Am detaliat deja cum se curăță o drujbă, iar azi vom intra mai în detaliu cu privire la întreținerea acesteia, oferindu-ți câțiva pași cheie de urmat despre cum pot curăța carburatorul drujbei.

Fă rost de echipamentele enumerate mai jos, suflecă-ți mânecile și începe!

Druba și portofelul îți vor mulțumi. 😉

Lucruri de care vei avea nevoie

  • WD-40 Specialist Degreaser

  • Șurubelniță, pentru a dezasambla carburatorul

  • Cârpe, pentru curățarea carburatorului

  • Îmbinări și/sau membrane de schimb

Pași 1: ACCESUL LA CARBURATOR

Pentru curățarea carburatorului drujbei, acesta trebuie dezasamblat complet. Carburatorul se află în spatele filtrului. Mai întâi scoate filtrul. Pentru aceasta, în funcție de model, va trebui să scoți carcasa de pe filtru cu sau fără a folosi o șurubelniță. Odată scos filtrul, ai acces la carburator. Rulează-l în afara drujbei și, dacă este necesar, scoate plăcuța care-l ține în poziție. Decuplează carburatorul apoi de la alimentarea cu combustibil și de la cea electrică. Acesta poate fi acum scos din drujbă.

Pași 2: DEZASAMBLAREA CARBURATORULUI

Acum că l-ai scos, va trebui dezasamblat înainte de a putea realiza curățarea carburatorului drujbei. Află ce marcă este carburatorul și referința sa, astfel încât să îl schimbi dacă este nevoie. Mai întâi, desfă șurubul central mare cu o șurubelniță dreaptă. Apoi, scoate ușor capacul, fără a scăpa membranele. Îndepărtează așa-numita membrană „completă”. Apoi deșurubează capacul din spatele carburatorului însă, înainte de aceasta, detectează direcția orificiului de aer, astfel încât să îl poți trage în sus în direcția corectă. Apoi îndepărtează membrana și sigiliul de sub capac.

Pași 3: CURĂȚAREA CARBURATORULUI

<h3>Acum vei putea să cureți carburatorul drujbei! </h3>Pentru aceasta, îți recomandăm să folosești degresantul WD-40 Specialist Degreaser. Acesta va funcționa perfect pentru îndepărtarea grăsimii, uleiului și mâzgii. Pulverizează produsul pe întregul carburator și șterge cu o lavetă. Nu uita să cureți și capacele pe care le-ai dezasamblat. Dacă nu ai la îndemână WD-40  Specialist, poți folosi în loc produsul cu multiple utilizări WD-40.

Pași 4: SCHIMBAREA ÎMBINĂRILOR, DACĂ ESTE NECESAR

După curățarea carburatorului drujbei, verifică starea îmbinărilor și a membranelor. Dacă observi urme de uzură, e mai bine ca acestea să fie schimbate cu unele noi. Într-adevăr, dacă vrei să păstrezi performanța drujbei și a carburatorului și să le prelungești durata de viață, este important să schimbi piesele de uzură pentru a evita defectarea sau uzarea prematură a echipamentului.

Pași 5: REASAMBLAREA CARBURATORULUI

Odată ce ai curățat carburatorul drujbei și după ce ai schimbat piesele de uzură (membrane și/sau îmbinări), urmează pașii în ordine inversă. Fixează la loc îmbinările, membranele, apoi pune la loc capacele, acordând atenție direcției orificiului de aer. Apoi montează carburatorul înapoi în drujbă, restabilind conexiunea electrică și apoi alimentarea cu combustibil. În cele din urmă, fixează la loc plăcuța care menține carburatorul în poziție în drujba și așază filtrul și carcasa acestuia.

Concluzii

Drujba îți va fi recunoscătoare! Cu un bun degresant și o șurubelniță este ușor să cureți carburatorul drujbei chiar și de unul singur! Prin întreținerea cu regularitate a drujbei și a altor echipamente de grădină și DIY, le vei păstra performanța și le vei extinde durata de viață.

Ca rezultat, vei economisi bani, prin păstrarea aceluiași echipament pe o perioadă îndelungată.

Nu ezita să ne împărtășești sfaturile tale de grădinărit pe pagina noastră de Facebook 

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2020 WD-40 Company