tracking

Cum se curăță o roabă?

Cum se recondiționează o roabă veche?

Imaginează-ți că te muți într-o casă nouă și găsești o roabă veche și ruginită în curtea din spate. O s-o arunci pur și simplu sau cercetezi cum se curăță o roabă în mod corespunzător?

Aceasta este o unealtă de grădinărit destul de importantă, luându-ți la propriu greutatea de pe umeri. Odată ce te vom învăța câțiva pași simpli de recondiționare, echipamentul tău inestetic la prima vedere va fi doar la câțiva pași distanță de a deveni o piesă de valoare ce va arăta ca nouă și de care vei fi mândru.

Lucruri de care vei avea nevoie

Pași 1: Îndepărtează rugina cu un degresant WD-40 Specialist Degreaser

Înainte să poți începe curățarea roabei, este important să îndepărtezi rugina de suprafață. Poți face asta ușor, cu ajutorul degresantului WD-40 Specialist Degreaser. WD-40 Specialist Degreaser este de ajutor pentru îndepărtarea eficientă a ruginii, așa că trebuie încercat neapărat. 

Pentru cuva roabei, poate fi nevoie să folosești o perie de sârmă sau hârtie abrazivă fină pentru a îndepărta rugina prin frecare, odată ce aceasta a fost slăbită de degresant. Odată ce te-ai ocupat de cuvă, poți trece la alte componente ale roabei.

cum se vopseste o roaba, cum se spala o roaba, cum se usuca o roaba, cum se monteaza o roaba

Pași 2: Grunduire și vopsire

Grunduirea și vopsirea.

Ei bine, următorul pas este grunduirea și vopsirea. După ce ai terminat cu șmirgheluirea și debavurarea, roaba este gata de o transformare. Înainte de a începe, este bine să aplici pe metalul descoperit un grund anti-rugină. Poți aplica după bunul plac, pentru că sigur nu vrei ca rugina să se formeze iar! Odată grunduită, poți trece la vopsirea roabei.

cum se vopseste o roaba, cum se spala o roaba, cum se usuca o roaba, cum se monteaza o roaba

Pași 3: Curățarea roții

Te apropii de finalizarea procesului de curățare a roabei… deci ce urmează? Ei bine, roata unei roabe conține deseori foarte multă rugină. Acest lucru se întâmplă deoarece roaba este folosită pe soluri neuniforme, pline de murdărie, scaieți și multe altele. Nu mai e mult și roata va trebui să fie înlocuită. Totuși, problema este că o astfel de roată te poate costa mult, dacă trebuie înlocuită des.

Dacă îți dorești să prelungești viața roții roabei, atunci aceasta trebuie umplută cu spumă ce se expandează și nu doar cu aer. Astfel, o poți face potențial indestructibilă. Costul spumei poate fi doar puțin mai mare decât umplerea acesteia cu aer. Dacă vrei să știi cu adevărat cum se curăță o roabă, atunci trebuie să o menții curată. Cel mai bine este să o cureți regulat, astfel încât să eviți să ai în mod constant o roabă murdară.

cum se vopseste o roaba, cum se spala o roaba, cum se usuca o roaba, cum se monteaza o roaba

Pași 4: Depozitarea roabei

În cele din urmă, trebuie să acorzi atenție locului unde o depozitezi. După ce a fost curățată bine, trebuie să te asiguri că le depozitezi într-o zonă uscată. Chiar dacă nu crezi că vei putea usca roaba după ce o depozitezi, acest lucru nu trebuie să reprezinte o problemă.

Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că roaba este așezată vertical lângă un perete și nu orizontal. Astfel, vei permite prevenirea ruginii în manieră mai eficientă, în timp ce se și usucă mai repede.

cum se vopseste o roaba, cum se spala o roaba, cum se usuca o roaba, cum se monteaza o roaba

Concluzii

Vezi, să înveți cum se curăță o roabă in mod adecvat nu a fost atât de dificil

Asigură-te doar că o cureți bine la fiecare două utilizări sau cel puțin săptămânal.

 Utilizările prezentate și descrise pentru WD-40 Produsul cu multiple utilizări au fost trimise către Compania WD-40 de către utilizatorii produsului. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40 și nu constituie o recomandare sau sugestie de utilizare de către Compania WD-40. Trebuie folosit simțul practic ori de câte ori folosiți produsele Companiei WD-40. Urmați întotdeauna instrucțiunile și citiți cu atenție orice avertizări tipărite pe ambalaj.

Vizitați pagina noastră web pentru mai multe informații, fie acestea sfaturi și trucuri sau dacă doriți doar să aflați informații despre produsele noastre, găsiți totul aici.

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2020 WD-40 Company