tracking

Cum se curăță o drujbă: Îngrijire și mentenanța

Dacă vrei să prelungești durata de viață a drujbei tale, trebuie să te asiguri că aceasta funcționează în cele mai bune condiții. Pentru aceasta va trebui să urmezi câțiva pași de îngrijire generală și mentenanță pentru curățarea drujbei:

  1. Verificarea lanțului și a nivelului de ulei înainte de fiecare utilizare
  2. Păstrarea lanțului ascuțit pentru rezultate mai eficiente și pentru a împiedica mișcările de recul
  3. Curăță reziduurile de pe drujbă după fiecare utilizare

Trebuie să acționezi mereu cu grijă atunci când manipulezi obiecte ascuțite și să porți echipamentul de protecție necesar. Dacă nu te simți confortabil să faci această operațiune singur, atunci nu o face.

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Mănuși de protecție

  • O pilă

  • Bucăți mici de lemn sau metal

  • O lavetă

  • O găleată de apă

  • Ulei adecvat pentru drujbă

  • Produsul cu multiple utilizări WD-40 Multi-Use-Product

Pași 1: Ascuțirea lanțului drujbei

Pentru a ascuți dinții de tăiere ai drujbei, mai întâi trebuie să treci drujba într-o poziție sigură. Odată ce ai făcut aceasta, cuplează frâna lanțului și începe să ascuți dinții de tăiere ai acestuia. În timp ce faci aceasta, asigură-te că măsurătorul adâncimii de pilire are săgețile îndreptate spre înainte, către vârful lamei drujbei.

Începe să pilești drujba într-un unghi corect față de rolele pentru lanț. Continuă cu pilirea tuturor dinților de tăiere cu o mișcare lină de împingere. Când ai terminat, poți întoarce drujba și începe pe partea cealaltă.

curatarea lantului de drujba

Pași 2: Curățarea drujbei

Aceasta este o altă parte foarte importantă a procesului de întreținere a unei drujbe. Părțile specifice ale acestui proces ce necesită atenție specială includ localizarea capacului ambreiajului și scoaterea acestuia. Odată ce ai făcut aceasta, începe să cureți banda de frână a lanțului. De asemenea, poți curăța lama drujbei cu ajutorul unei bucăți subțiri de metal sau lemn, pentru a scoate toate reziduurile blocate în interiorul șinei de lanț.

Pasul următor este găsirea capacului cilindrului și scoaterea acestuia. Odată scos, poți spăla filtrul de aer și curăța fantele de răcire, îndepărtând orice reziduuri vizibile cu ochiul liber. În cele din urmă, poți verifica lamelele volantei pentru a identifica orice urmă de contaminanți. Aceștia pot cauza blocaje ale aerului ce răcește motorul drujbei și trebuie îndepărtați

curatarea lantului

Pași 3: Lubrifierea lanțului drujbei folosind WD-40

Bineînțeles, lanțul drujbei va trebui uns bine pentru a funcționa perfect. Pentru a te asigura că funcționează bine, pune mâna pe un tub de WD-40. WD-40 funcționează grozav atât pentru prevenirea ruginii, cât și pentru lubrifiere. În afară de aceasta, va împiedica, de asemenea, pătrunderea unor reziduuri pe viitor, lucru inevitabil după fiecare utilizare.

Și cam asta e tot, frați tăietori de lemne! Drujba ta este bine lubrifiată și ascuțită pentru următorul proiect. Tot ce trebuie să faci acum este să te asiguri că îți cureți și întreții drujba regulat pentru o durată de viață mai lungă și mai eficientă pentru această unealtă electrică esențială. Dacă nu se realizează un proces adecvat de mentenanță atunci, cel mai probabil, va trebui să faci cât de curând o investiție pentru înlocuirea acesteia.

lubrifiere lant bicicleta

Concluzii

Este de o importanță vitală să îți păstrezi drujba curată în orice moment, altfel, poate fi afectată performanța lanțului și siguranța utilizării acestuia. Din acest ghid trebuie să fi învățat cât este de ușor să îți păstrezi lanțul drujbei curat și gata pentru a fi utilizat în orice moment!

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2020 WD-40 Company