tracking

Cum realizăm curățarea uneltelor de grădină

Uneltele de grădină necesită curățare regulată, de preferință după fiecare utilizare. Totuși, acestea trebuie curățate bine, în special atunci când sunt puse deoparte pe durata iernii și după ce au fost folosite intensiv pe durata verii. Lucrul în grădină se realizează mai eficient cu unelte curate. În plus, uneltele curate sunt mai ușor de utilizat și rezistă mai mult. Întrebarea este: ce unelte necesită curățarea? Răspunsul este simplu. Orice unelte ce au șuruburi, piulițe și bolțuri, lanțuri și/sau lame vor trebui curățate cu regularitate. Acestea includ, fără limitare: foarfeci de grădinărit, mașini de tuns iarba, clești de tăiat, topoare, foarfeci de tăiat crengi și altele.

Iată câțiva pași simpli de parcurs pentru curățarea uneltelor de grădină pentru a le păstra funcționarea eficientă o perioadă mai lungă de timp.

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Articole de curățat: Furtun de grădină, detergent, lavete vechi și prosoape, burete, pistol pulverizator

  • Unelte de curățare: Perie, burete de sârmă, perie de sârmă, șmirghel cu granulație medie

  • Lubrifiere: Un lubrifiant pentru a proteja uneltele curățate împotriva umezelii, ruginii și coroziunii

  • Echipament de siguranță: Ochelari de protecție, mănuși de protecție și mască antipraf

Pași 1: Curățarea uneltelor

Primul pas pentru curățarea uneltelor de grădină este să scapi de toată murdăria acumulată pe acestea. Seva și murdăria de pe uneltele de grădină pot cauza diverse boli transmise prin sol și prin buruieni. Murdăria atrage de asemenea umezeala și o reține, ceea ce duce la răspândirea rapidă a ruginii. Dacă uneltele de grădină conțin componente mobile, asigură-te că le dezasamblezi înainte de curățare. Folosind o perie de sârmă, curăță murdăria și rugina de pe toate suprafețele metalice. Pentru a îndepărta rugina persistentă poți folosi un burete de sârmă. Dacă uneltele sunt mari, poți folosi un șmirghel cu granulație medie. Asigură-te, de asemenea, că ai uscat bine toate uneltele pentru a preveni acumularea umezelii.

curatarea uneltelor de gradina

Pași 2: Șlefuirea uneltelor

Primul pas este netezirea tuturor mânerelor din lemn folosind un șmirghel cu granulație medie. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea așchiilor provocate prin prelucrare și la eliminarea finisajelor deteriorate. Un șmirghel poate fi folosit de asemenea pentru a îndepărta resturile de rugină din crăpături sau de pe suprafețe. Astfel, se va asigura și o ușoară lustruire a metalului. Odată ce ai terminat, șterge uneltele pentru a îndepărta orice reziduuri rezultate în urma șmirgheluirii metalului sau lemnului.

slefuirea uneltelor

Pași 3: Ascuțirea foarfecilor

Următorul pas după ce ai terminat de curățat uneltele de rugină și murdărie este ascuțirea acestora. Încearcă pe cât posibil să menții unghiul sau înclinația inițială în timpul ascuțirii. Dacă deții foarfeci de grădină, poți folosi o piatră de ascuțit pentru a obține o muchie ascuțită de tăiere. Așază muchia înclinată a lamei de piatra de ascuțit și cu o mișcare curbilinie, freacă muchia ascuțită a lamei de piatră. Mai întâi trebuie să îndepărtezi impuritățile de pe suprafețele plate și apoi să ascuți doar muchia înclinată a lamei.

Este important să ascuți uneltele la sfârșitul fiecărui sezon pentru a menține funcționarea acestora pe o durată mai lungă.

ascutirea uneltelor

Pași 4: Lubrifierea uneltelor

Acesta este unul dintre cei mai importanți pași atunci când vine vorba de curățarea uneltelor de grădină și ferirea acestora de umezeală, rugină și coroziune. Cel mai bun produs pentru lubrifierea uneltelor de grădină este WD-40. Prin utilizarea acestui lubrifiant, vei prelungi durata de viață a uneltelor de grădină, asigurându-le eficiența și performanța cu fiecare utilizare. Protejează uneltele de grădină de rugină și coroziune pe întreaga durată a anului.

Întreținere preventivă

Acum că ai terminat de curățat uneltele de grădină și acestea arată ca noi, programează-ți ca o dată la două luni să îți rezervi timp pentru a le menține curate. Iată câteva sfaturi de întreținere preventivă pentru a te ajuta să menții funcționarea eficientă a uneltelor tale de grădină.

  • Clătește noroiul folosind un furtun de grădină de fiecare dată când folosești uneltele. Pământul umed lipit de unelte este unul din principalele motive pentru care uneltele de grădină ruginesc.
  • Folosește o perie pentru a curăța rapid orice urmă persistentă de pământ. Poți folosi, de asemenea, un diluant de vopsea pentru a îndepărta seva și rășina.
  • Folosește un prosop sau o cârpă pentru a usca uneltele înainte de a le depozita. Le poți lăsa, de asemenea, să se usuce singure la soare.
  • Nu sprijini uneltele pe muchii, ci depozitează-le atârnate
  • Șterge suprafața periodic cu lubrifianți precum produsul cu multiple utilizări WD-40 (Multi-Use-Product) pentru a o proteja împotriva ruginii și coroziunii

Uneltele de grădină trebuie curățate după fiecare utilizare, însă dacă nu ai timp să le cureți în fiecare zi, asigură-te că le cureți măcar o dată la două săptămâni. Acest lucru va împiedica acumularea prafului și a umezelii, acestea conducând la coroziune și la rugină. Viața uneltelor tale de grădină va fi prelungită dacă le cureți cu regularitate. Doar curățarea acestora nu este suficientă, ci este necesară și lubrifierea lor pentru a le feri de factorii de mediu ce cauzează uzura și corodarea acestora. Ține minte că uneltele de grădină, după curățare, trebuie depozitate într-un loc uscat, ferit de umezeală. Respectând toți acești pași, suntem siguri că uneltele de grădină vor avea o viață lungă și vei putea să le folosești ani la rând. Și, partea cea mai bună, folosind unelte curate, grădinăritul devine mai relaxant. Vă dorim grădinărit fericit!

intretinerea uneltelor

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2020 WD-40 Company