tracking

Cum se curăță cuțitele mașinii de tuns iarba

Menținerea mașinii de tuns iarba în stare bună și curată este esențială pentru păstrarea unei peluze ordonate. Astfel echipamentul va fi menținut în stare de funcționare mai mult timp. Vei fi, de asemenea, ferit de orice potențiale accidente. Mașinile de tuns iarba sunt unele din cele mai importante echipamente pentru amenajarea grădinii. Acestea taie iarba și mențin aspectul proaspăt al grădinii și al peluzei. Este importantă curățarea și întreținerea cuțitelor mașinii de tuns iarba, dat fiind faptul că acest lucru este necesar pentru o peluză tunsă uniform. Astfel, este împiedicată și răspândirea bolilor la plante prin tăieturile deschise din iarbă. Însă știi cum se curăță cuțitele mașinii de tuns iarba în manieră eficientă?

În timp ce tu vei vrea să te așezi după o zi lungă petrecută în grădină, mașina de tuns iarba va trebui curățată înainte ca reziduurile de iarbă de pe cuțite și de pe carcasă să se usuce și să se întărească. Curățarea și întreținerea cuțitelor mașinii de tuns iarba nu este un lucru greu de realizat. Există câțiva pași ușori, rapizi și simplu de urmat pentru a realiza curățarea. Iată câțiva pași simpli pentru curățarea cuțitelor unei mașini de tuns iarba.

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Mănuși de protecție și ochelari de protecție

  • Pompă de transfer lichide

  • Perie de sârmă

  • Set de cheie cu clichet

  • Furtun cu presiune sau găleată cu apă curată

  • WD-40 Multi Use Product

Pași 1: Protecție

Primul pas este să te asiguri că siguranța ta nu este pusă în pericol, deoarece vei manevra niște cuțite foarte ascuțite. Prin urmare, este obligatoriu ca, înainte de a trece la următorii pași, să îți pui niște mănuși de lucru rezistente pentru a evita să te accidentezi grav.

cum se curăță mașina de tuns iarba

Pași 2: Pregătirea mașinii de tuns iarba

Următorul pas este să golești rezervorul de combustibil al mașinii de tuns iarba. Mașina de tuns iarba trebuie întoarsă invers pentru a accesa cuțitele și pentru a le curăța corespunzător. Este important să golești rezervorul de combustibil, în caz contrar existând riscul scurgerii combustibilului din acesta. Poți folosi o țeavă de aspirație cu pompă manuală pentru a extrage tot combustibilul din rezervor sau îl poţi consuma înainte de a începe.

Mașina de tuns iarba va fi clătită cu apă, prin urmare, este important să te asiguri că aceasta nu se află sub tensiune electrică. Pentru aceasta, trebuie să scoți fișa bujiei din bujie. Acest lucru te va scuti și de grija de a nu porni mașina accidental în timp ce cureți cuțitele. Tot ceea ce trebuie să faci este să tragi de fișa bujiei în sus. Unele mașini de tuns iarba pot necesita îndepărtarea fișei bujiei folosind o cheie.

cum se curata masina de tuns iarba

Pași 3: Îndepărtează reziduriile de iarbă

Utilizează furtunul pentru a curăța murdăria de pe cuțite și carcasă. Astfel, vei îndepărta toate reziduurile și iarba întărită de pe cuțite și corpul mașinii. Este de preferat să folosești un furtun cu un jet relativ puternic, presiunea acestuia făcând să se desprindă toată iarba acumulată. Așază mașina de tuns pe o parte și continuă să pulverizezi cu apă până când majoritatea reziduurilor și ierbii a fost curățată.

Ia o perie și folosește-o pentru a curăța cuțitele și carcasa. Ideală ar fi folosirea unei perii cu peri duri pentru a îndepărta reziduurile din toate zonele greu accesibile ce nu putut fi curățate cu jetul de apă.

curatarea cutitelor de la masina de tuns iarba

Pași 4: Curățarea și ascutirea cuțitelor

Odată curățate cuțitele, demontează-le de pe mașină. Desprinde-le de pe carcasă folosind o cheie cu clichet. Vei avea nevoie de ceva forță și un efect de pârghie semnificativ. Prin urmare, îți recomandăm să folosești o cheie cu clichet cu mâner lung.

Șterge cuțitele bine pe ambele părți. De asemenea, cuțitele pot fi ascuțite atunci când sunt demontate de pe mașină. Poți realiza acest lucru cu ușurință, folosind o piatră de ascuțit. Dacă vrei să le ascuți singur, asigură-te că ești foarte atent, deoarece cuțitele sunt foarte ascuțite și pot cauza tăieturi adânci dacă nu le manevrezi cum trebuie.

cum se curăța mașina de tuns iarba

Pași 5: Asambarea mașinii de tuns iarba

Odată ce ai terminat de lubrifiat cuțitele și carcasa mașinii de tuns iarba, vine momentul reasamblării acestora. Fixează la loc cuțitul, asigurându-te că îl strângi bine și cu atenție. Odată ce cuțitele sunt fixate și strânse, așază mașina de tuns iarba în poziție verticală. Acum, reatașează fișa bujiei la bujie. La final, umple rezervorul cu combustibil și mașina de tuns iarba este gata de a fi din nou folosită.

pregatirea mașinii de tuns iarba

Concluzii

Odată ce ai terminat curățarea cuțitelor și ai reasamblat mașina de tuns, urmează momentul perfect pentru întreținerea acesteia: poți pulveriza pur și simplu puțin WD-40 Multi Use Product pe cuțitele mașinii de tuns pentru a le păstra lubrifiate și ascuțite! În acest fel se va prelungi durata de viață a cuțitelor și a mașinii de tuns iarba.

Curățarea cuțitelor mașinii de tuns iarba nu îți ocupă mult timp, însă dacă se efectuează corect și regulat, va crește durata de viață a mașinii de tuns iarba, precum și eficiența acesteia. Cuțitele vor fi ascuțite și vor tăia iarba la nivelul corect. WD-40 pulverizat pe cuțite, le va menține lipsite de rugină și va împiedica acumularea reziduurilor pe acestea, păstrându-le corespunzătoare pentru o utilizare îndelungată.

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2020 WD-40 Company