tracking

Cum să schimbi bateria mașinii?

Cum să schimbi bateria unei mașini? Acest ghid simplu și util te va îndruma în fiecare etapă a procesului, fără a fi nevoie de un mecanic.
Astăzi te învățăm cum să schimbi bateria mașinii în 5 pași simpli.

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Un set de chei

  • Mănuși de lucru

  • O baterie auto nouă

  • WD-40 spray multifuncțional

  • WD-40 Specialist Degreaser

Pași 1: Îndepărtează bateria veche

În primul rând, pentru a schimba bateria mașinii, asigură-te că motorul mașinii a fost oprit cu cel putin 10 minunte înainte, pentru a evita posibilele electrocutări. Deschide capacul și deșurubează borna negativă (semn -), apoi borna pozitivă (semn +). Dacă șuruburile sunt blocate, utilizează produsul multifuncțional WD-40 pentru a le slăbi. În cele din urmă, scoate cu atenție bateria, deșurubând si ultimul șurub din partea de jos folosind o cheie. Ai grijă, atunci când scoți bateria să nu o înclini pentru a evita scurgerile de acid.

schimbarea bateriei auto

Pași 2: Montează bateria nouă

Înainte de a monta noua baterie, șterge murdăria acumulată. Dacă este necesar, utilizează produsul multifuncțional WD-40, ideal pentru îndepărtarea reziduurilor încăpățânate. Odată ce locul este din nou curat, introdu noua baterie urmând pașii de demontare în direcția opusă:
1. Fixați bateria nouă.
2. Conectați mai întâi terminalul pozitiv (semn +).
3. Apoi terminalul negativ (semn -).
4. Însurubați elementele de fixare.

cum sa schimbi bateria masinii

Pași 3: Protejează bateria nouă

După ce ai schimbat bateria mașinii, gândește-te cum să o protejezi. Acest lucru va asigura o durată de viață mai mare a bateriei noi și va evita scurtcircuitele. Pentru aceasta îți recomandăm WD-40 Specialist Degreaser! Pur și simplu pulverizează produsul pe bornele bateriei pentru a evita pierderile electrice și scurtcircuitele.

protejarea bateriei auto

Pași 4: Asigură-te că totul funcționează corect

După ce bateria mașinii a fost schimbată și protejată, asigură-te că totul funcționează.Pentru a face acest lucru, pornește mașina.Dacă aceasta funcționează normal, atunci bateria a fost instalată cu succes! Dacă nu este cazul, să verifici din nou bornele bateriei.

verificare baterie auto

Pași 5: Reciclează bateria veche

În cele din urmă, ia în considerare reciclarea bateriei auto vechi. Pentru aceasta, este ideal să o duceți la cea mai apropiată unitate de eliminare a deșeurilor. Mai presus de toate, nu aruncați niciodată bateria cu deșeurile casnice!

reciclare baterie auto

Concluzii

Este extrem de important să păstrezi compartimentul motorului cât mai curat posibil pentru a prelungi și extinde durata de viață a vehiculului. Cunoașterea modului de a schimba bateria mașinii te va ajuta să economisești bani.

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2020 WD-40 Company