tracking

Cum să realizezi curățarea interiorul mașinii?

Curățarea interiorului mașinii nu este mai puțin importantă decât curățarea exteriorului. De fapt, este de preferat să se mențină interiorul curat pentru (1) a evita microbii și praful ce se acumulează, (2) a evita deteriorarea mașinii, în special în vederea revânzării, și pentru (3) pentru a te bucura de un confort optim. Poți realiza curățarea interiorului mașinii acasă. Echipamentul necesar poate fi găsit cu ușurință acasă sau la magazin, la prețuri accesibile. Dacă nu o poți face acasă, mergi la o benzinărie dotată cu aspiratoare.

În mod ideal, ia în considerare curățarea interiorului mașinii (precum și a exteriorului) cel puțin o dată pe lună. Mașina ta va fi curată și vei fi și mai mândru de ea!

Așa că haide să-ți răsfeți mașina!

Lucruri de care vei avea nevoie

 • Un aspirator

 • Bicarbonat de sodiu (opțional) pentru mochete

 • Alcool de uz casnic sau produs de îndepărtare a petelor de pe textile pentru a curăța petele de pe scaunele din textil

 • Produs special pentru piele dacă scaunele sunt din piele

 • Lavete de microfibră

 • WD-40 Multi Use Product pentru piesele din plastic ale mașinii

 • Produs de curățare a sticlei pentru parbriz și ferestre

 • Produs de curățare a sticlei pentru parbriz și ferestre

 • Lubrifiant siliconic pentru chedere

 • Mănuși pentru a evita contactul direct cu produsele

Pași 1: ASPIRAREA MAȘINII

Primul pas pentru curățarea interiorului mașinii este să aspiri mai întâi tot praful și murdăria. Ține mine să aspiri între scaune, să scoți mochetele, să le aspiri și pe acestea, portbagajul și sub schimbătorul de viteze. Folosește diferite capete ale aspiratorului pentru a ajunge și în locurile cel mai greu de pătruns.

aspirarea masinii

Pași 2: CURĂȚAREA SCAUNELOR

După aspirare, ocupă-te de petele vizibile de pe scaunele textile sau din piele, precum și de pe mochete. Pentru aceasta, folosește produsul adaptat fiecărei suprafețe:

 • Un produs special pentru curățarea scaunelor din piele
 • Un produs pentru îndepărtarea petelor de pe covoare sau materiale textile sau produse la îndemână din casă, precum alcool de uz casnic
 • Bicarbonat de sodiu pentru a fi aplicat pe mochete timp de 24 ore, pentru a le curăța și dezinfecta.
curatarea scaunelor

Pași 3: CURĂȚAREA BORDULUI

Curățarea interiorului mașinii implică, de asemenea, și o curățare atentă a bordului. Șterge praful de pe suprafață cu o lavetă de microfibră, fără a uita de gurile de ventilație. Pentru a revigora  componentele din plastic ale bordului, folosește produsul multifuncțional WD-40 împreună cu o lavetă. Pulverizează produsul pe suprafață și lustruiește cu o lavetă. Pe lângă faptul că va curăța componentele din plastic, îi va oferi bordului și un aspect plăcut!

curatarea bordului

Pași 4: CURĂȚAREA INTERIORULUI UȘILOR

La fel ca în cazul bordului, șterge praful de pe interiorul ușilor cu o lavetă și reîmprospătează componentele din plastic folosind produsul multifuncțional WD-40. Este bine să protejați garniturile ușilor folosind lubrifiantul siliconic WD-40 Specialist pentru a evita uzura prematură și/sau fisurarea garniturilor.

curatarea portierelor

Pași 5: CURĂȚAREA PARBRIZULUI ȘI A GEAMURILOR

În cele din urmă, pasul final de curățare a interiorului mașinii este curățarea suprafețelor din sticlă (parbrizul și luneta, precum și geamurile laterale). Pentru aceasta, folosiți un simplu produs pentru curățarea geamurilor și o lavetă din microfibră.

curatarea geamurilor de la masina

Concluzii

La final, gândește-te la nevoia de a întreține mecanismele interne ale mașinii! Din când în când, poți lubrifia șinele scaunelor din mașină, precum și încuietorile ușilor folosind spray-ul pe bază de litiu alb WD-40 Specialist White Lithium Grease.

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2020 WD-40 Company