tracking

Cum să cureți ușor jantele auto?

Mașini, motociclete, quad-uri,biciclete… vehiculele noastre necesită întreținere regulată din cauza expunerii ridicate la condițiile externe. Acest lucru e cu atât mai mult valabil pentru jantele vehiculelor noastre care se vor murdări la contactul cu prima baltă. În acest articol îți oferim câteva sfaturi despre cum să cureți usor jantele auto.

Lucruri de care vei avea nevoie

  • o lavetă sau un carton pentru protejarea discurilor de frână

  • Produsul cu multiple utilizări WD-40

  • o perie

  • o lavetă de microfibră

Pași 1: DETERMINĂ MATERIALUL JANTELOR

Există trei tipuri de jante pe piață: jante de oțel, jante de aluminiu și jante de aliaj. Jantele de oțel sunt cele mai des întâlnite, prezente pe majoritatea autovehiculelor de la baza gamei. Acestea au avantajul de a fi rezistente și necostisitoare. Totuși, tind să se oxideze cu ușurință și sunt mai grele decât alte modele. În funcție de produsul utilizat pentru curățarea jantelor, asigur-te că este compatibil cu materialul din jantele tale, astfel încât să nu le deteriorezi. În acest tutorial, vă recomandăm să folosiți produsul cu multiple utilizări WD-40,compatibil cu cele trei materiale menționate mai sus.

Cum să cureți ușor jantele auto

Pași 2: PROTEJEAZĂ DISCURILE DE FRÂNĂ

Înainte de curățarea jantelor, îți recomandăm să protejezi discurile de frână, astfel încât produsul să fie aplicat doar pe jante. Într-adevăr, produsul cu multiple utilizări WD-40 este un produs gras și de lubrifiere și poate reduce eficiența frânelor, crescând astfel distanța de frânare. Dacă pulverizezi din greșeală produsul cu multiple utilizări WD-40 pe discurile și/sau plăcuțele de frână, îți recomandăm să folosești un produs pentru curățarea frânelor, precum gama WD-40 Specialist Moto.

Cum să cureți ușor jantele auto

Pași 3: PULVERIZEAZĂ PRODUSUL CU MULTIPLE UTILIZĂRI WD-40 PE JANTĂ

Mai întâi, adu-ți la îndemână un produs cu multiple utilizări tip spray și o lavetă și așează-te în garaj sau la exterior. Agită bine produsul și pulverizează cu generozitate pe jantă. Poți folosi produsul cu tubul ridicat pentru o aplicare mai precisă. Lasă produsul să acționeze. Acest lucru va permite desprinderea mai ușoară a grăsimii și reziduurilor de ulei.

Cum să cureți ușor jantele auto

Pași 4: FRECAREA CU O PERIE

Mai ai doar cativa pasi

Curăță jantele folosind o perie specială pentru întreținere auto (care nu va zgâria janta). Insistă la colțuri, în interiorul jantei. Gândește-te, de asemenea, și la prizoane. Dacă este nevoie, folosește o periuță de dinți pentru zonele prea mici, unde peria mai mare nu ajunge.

Cum să cureți ușor jantele auto

Pași 5: ȘTERGE JANTELE

La final, definitivează curățarea jantelor prin ștergerea produsului în exces, folosind o lavetă curată și uscată. Laveta va îndepărta ultimele reziduuri de grăsime, ulei și altă murdărie și va asigura un finisaj plăcut jantelor tale.

Pentru cele mai bune rezultate, repetă operațiunea de câte ori este nevoie pentru a obține rezultatul dorit. Pentru jante foarte murdare, cu siguranță va trebui să aplici produs de 2-3 ori.

Cum să cureți ușor jantele auto

Concluzii

Ține minte să cureți frecvent jantele!

Acum ca ai aflat cum să cureți ușor jantele auto, îți recomandăm să le cureți cel puțin o dată pe lună, odată cu curățarea completă a mașinii. Astfel, vei avea mai puțină bătaie de cap și curățarea va fi mai rapidă.

Pentru bicicletă, poți folosi și produsul de curățare WD-40 Bike Cleaner  va realiza perfect această acțiune.

Nu ezita să ne împărtășești sfaturile tale de întreținere a jantelor, pe pagina noastră de Facebook OriginalWD40

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2020 WD-40 Company