tracking

Cum fac farurile auto să arate ca noi?

Farurile mașinii devin mate cu timpul. Acest lucru este cauzat de razele UV ale soarelui, de uzura naturală a carcasei farului și de vremea nefavorabilă. Această mătuire are efectul reducerii performanței farurilor și, prin urmare, are repercusiuni asupra verificării tehnice. Astăzi îți prezentăm diferite soluții de curățare pentru ca farurile auto să arate ca noi. Există metode diferite de a-ți curăța farurile. Uneori farurile sunt prea uzate și merită schimbate. Pentru aceasta, trebuie să te adresezi unui profesionist.

Înainte de a ajunge în acel punct, totuși, îți recomandăm să folosești câteva metode ușoare și necostisitoare:

  • Curăță farurile mașinii cu WD-40
  • Lustruiește carcasa farului cu un kit de reînnoire

Lucruri de care vei avea nevoie

Pași 1: CURĂȚĂ/REÎNNOIEȘTE FARURILE MAȘINII CU WD-40

Există mai multe tutoriale pe YouTube care îți arată efectul WD-40 asupra opticii farurilor. Însă este cu adevărat eficient acest produs? Dar, dar nu durează în timp. Într-adevăr, pe loc, produsul cu multiple utilizări WD-40  va reduce opacitatea carcasei farului. De cealaltă parte, acest truc este temporar și durează doar câteva zile sau săptămâni. Dovada este în videoclipul alăturat. Pentru a îndepărta cu adevărat opacitatea farurilor, va trebui să îi redai aspectul de nou cu puțină hârtie abrazivă și lustruire.

Pași 2: DEZASAMBLAREA FARURILOR ȘI CURĂȚAREA ACESTORA

După cum s-a menționat, produsul cu multiple utilizări WD-40 este doar o soluție temporară pentru curățarea și pentru a face farurile auto să arate ca noi. Pentru o acțiune eficientă, vei avea nevoie să le șmirgheluiești și să le lustruiești! Mai întâi, dacă modelul mașinii îți permite, dezasamblează farurile pentru a le șmirghelui confortabil și cu ușurință, pe un stand de lucru. Apoi curăță farul cu apă și detergent. Ștergeți-le cu o lavetă uscată și curată.

Cum fac farurile să arate ca noi?

Pași 3: ȘMIRGHELUIRE CU HÂRTIE ABRAZIVĂ (400)

Pulverizează apă pe carcasa farului și începe să șmirgheluiești cu o hârtie abrazivă cu granulația cea mai mare (400). Nu ezita să uzi carcasa farului cu regularitate pentru a curăța reziduurile de hârtie abrazivă. Șmirgheluiește uniform, inclusiv marginile.  Înarmează-te cu răbdare, deoarece va dura destul să obții faruri ca noi.

Pași 4: CONTINUĂ SĂ ȘMIRGHELUIEȘTI CU O HÂRTIE ABRAZIVĂ CU GRANULAȚIE 5000

Respectă cu mare atenție ordinea granulației

După folosirea hârtiei abrazive cu granulația 400, stratul de lac trebuie să fi fost îndepărtat complet. Treci la una cu granulație de 600 pentru șmirgheluirea plasticului. Apoi la granulație de 800. Nu uita să uzi în permanență carcasa farului. Cu timpul, vei vedea o diferență majoră. Continuă până ajungi la granulația cea mai fină (3000 sau 5000). Apoi șterge farul până devine curat.

Pași 5: LUSTRUIEȘTE FARURILE

La final, aplică produsul de lustruire ales și lustruiește cu o lavetă de microfibră. Pentru aceasta, folosește instrucțiunile produsului, în vederea utilizării optime. Aplică produsul de lustruire pe far și lustruiește cu laveta de microfibră. Aplică până când obții rezultatul dorit. Asta e tot, farul e ca nou!

Concluzii

Să faci farurile auto să arate ca noi e ușor!

Cunoști acum două trucuri pentru reînnoirea farurilor. Din nefericire, șmirgheluirea farurilor va funcționa doar de 2-3 ori. De fapt, prin sablare scade grosimea carcasei farului (policarbonat). După o perioadă, va trebui să schimbi elementele optice. Totuși, această metodă îți permite să le extinzi durata de viață la maxim!

Nu ezita să ne împărtășești sfaturile tale de curățare a farurilor auto pe pagina noastră de Facebook OriginalWD40

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2020 WD-40 Company