tracking

Cum scoti o cheie ruptă din broască?

Tocmai ai rupt o cheie în broască? Există vreo metodă pentru a scoate vârful rupt din interiorul butucului? Nu-ți face griji, nu e sfârșitul lumii. Există mai multe metode de a te descurca înainte de a chema un lăcătuș. Pentru aceasta, ai nevoie de câteva unelte acasă și de un pic de efort! Află cum scoți o cheie ruptă din broască, folosind sfaturile noastre WD-40!

Pași 1: ADU BUTUCUL ÎN POZIȚIA ÎNCUIAT SAU DESCUIAT

Mai întâi, va trebui să te asiguri că butucul este fie încuiat, fie descuiat. În caz contrar, trebui să îl aduci într-una din cele două poziții. Folosind șurubelnița (sau o foarfecă), rotește butucul încuietorii cu cheia ruptă în poziție verticală sau în poziția standard în care încuietoarea este blocată sau deblocată. Nu vei putea extrage bucata ruptă a cheii din altă poziție decât din poziția încuiat sau descuiat. Clama cu vârful conic poate fi la fel de eficienta ca și o șurubelniță.

Pași 2: LUBRIFIAZĂ BROASCA

Înainte de a începe să încerci să scoți cheia ruptă din broască, trebuie să pulverizezi mecanismul încuietorii cu lubrifiant. Folosește produsul cu multiple utilizări WD-40  care utilizează tehnologia de pulverizare în două poziții (Double Position Spray) pentru pulverizare de precizie. Prin reducerea punctelor de frecare din butuc, aplicarea unui lubrifiant va face mai ușoară extragerea cheii.

Cum scot o cheie ruptă din broască?

Pași 3: SCOATEREA CHEII RUPTE CARE IESE UȘOR ÎN RELIEF DIN BROASCĂ

Dacă ai noroc, o bucată de cheie ruptă poate ieși în relief din broască. În acest caz, poți încerca să scoți cheia folosind clama cu vârf conic. Dacă broasca este bine lubrifiată și aliniată adecvat în poziția încuiat sau descuiat, va fi suficient să tragi cu atenție de vârful rupt pentru a-l elibera.  Sau, ca în videoclip, poți încerca să scoți cheia ruptă folosind o daltă și apoi să tragi cu un patent.

Pași 4: SCOATEREA CHEII RUPTE DIN INTERIORUL MECANISMULUI

<h4>Dacă soluția de mai sus nu funcționează sau dacă nu vezi cheia ruptă ieșind în relief din încuietoare, va trebui să folosești una din următoarele soluții:</h4>

  1. Un magnet puternic; mai multe persoane au aprobat această soluție, trebuie găsită totuși una mai rapidă, iar cheia trebuie să fie din metal feros.
  2. Un kit de extracție chei rupte: un kit folosit de lăcătuși și pe care îl poți găsi pe internet.
  3. Construiește-ți propriul kit de extracție folosind o lamă de ferăstrău pendular.

Lăcătușii dețin un kit special pe care îl folosesc pentru a extrage cheile rupte, care are o serie de muchii canelate care se pot prinde de crestăturile unei chei și o pot scoate din încuietoare. Dacă nu poți face rost de un asemenea kit, îți poți confecționa unul folosind o lamă de bomfaier sau de ferăstrău pendular.

Pași 5: DU CHEIA RUPTĂ LA UN LĂCĂTUȘ

Acum că ai putut scoate cheia din broască, nu arunca părțile rupte!  Pentru a putea refolosi broasca fără a o schimba, du bucățile de cheie la un lăcătuș.  Acesta îți va putea face una nouă pe modelul celei vechi.

Cum scot o cheie ruptă din broască?

Concluzii

Mai bine să previi decât să tratezi!

E mai bine să previi decât să tratezi, așa că este înțelept să verifici regulat cheile folosite, în vederea identificării semnelor de uzură. Toate cheile încep să se slăbească și să se fisureze prin folosirea zilnică. Dacă observi fisuri sau subțieri la îmbinarea dintre capul și lama cheii, e timpul să mergi să îți faci una nouă.

De asemenea, poți să slăbești din tensiunea asupra cheii, folosind cu regularitate un lubrifiant de broască. Pentru aceasta, îți punem la dispoziție lubrifiantul pentru încuietori WD-40 Specialist. Acesta penetrează prin acțiune capilară în toate micro-mecanismele și asigură funcționarea preventivă a părților mobile. Acest lucru îți permite să păstrezi funcțional mecanismul încuietorii și să previi blocarea acestuia!

Nu ezita să ne împărtășești sfaturile tale de scoatere a unei chei rupte din broască, pe pagina noastră de Facebook OriginalWD40

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2020 WD-40 Company