tracking

Cum să cureți lanțul bicicletei cu WD-40®

Vrei să știi cum să cureți lanțul de bicicletă? Dacă răspunsul este da, atunci probabil ai nevoie de WD-40. Curățarea bicicletei ți se va părea super rapidă și ușoară. Iată cum produsele WD-40 Bike te vor ajuta în diversele etape ale curățării lanțului de bicicletă și ale întreținerii acestuia:

Lucruri de care vei avea nevoie

  • O perie

  • O găleată cu apă curată

  • Burete

  • Lavetă din microfibră

  • WD-40 Bike Degreaser

  • WD-40 Bike All Conditions Lube

Pași 1: Degresarea lanțului de bicicletă

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a curăță lanțul de bicicletă este să îl degresezi.  Astfel încât să îndepărtezi mâzgă și grăsimile. Iată o serie de metode pe care le poți utiliza în acest scop. Cea mai evidentă este cea cu sudoarea frunții, frecând mâzga de pe bicicletă folosind o perie și o găleată cu apă și săpun. Îți poți deteriora bicicleta încercând să îndepărtezi prin frecare grăsimea și murdăria, prin urmare aceasta metodă are dezavantajele ei.

Aici intervine produsul de curățare a lanțului de bicicletă WD-40 Bike. Ia în considerare produsul pentru degresarea bicicletei WD-40 Bike Degreaser care nu doar că va ușura foarte mult curățarea lanțului de bicicletă ci o va face și mai rapid și mai ușor. Tot ce trebuie să faci este să clătești lanțul de bicicletă pentru a îndepărta orice urmă de noroi și strat gros de murdărie. Pulverizează WD-40 Bike Degreaser pe suprafața lanțului de bicicletă și lasă-i timp suficient să acționeze. În plus, WD-40 Bike Degreaser poate fi folosit și pentru curățarea și degresarea altor piese mobile.

cum sa cureți lanțul de bicicletă

Pași 2: Curățare

Odată ce ai lăsat WD-40 Bike Degreaser să acționeze suficient pentru a-și face efectul magic, este timpul să pui mâna pe o perie. E momentul să îndepărtezi prin frecare murdăria, grăsimea și mâzga de pe lanțul de bicicletă. Produsul degresant WD-40 va asigura că acest pas se realizează într-un timp foarte scurt. Produsul va îndepărta cu ușurință murdăria.

În plus, utilizarea produsului WD-40 Bike Degreaser înainte de folosirea periei va face minuni. Asigură-te că lanțul de bicicletă nu va fi afectat pe durata procesului. Aceasta deoarece produsul degresant WD-40 Bike Degreaser slăbește murdăria și mâzga acumulate astfel încât acestea se desprind ușor reducând nevoia unei frecări riguroase, aceasta din urmă putând dăuna, uneori, lanțului de bicicletă.

curățare bicicleta

Pași 3: Spălare

După ce lanțul de bicicletă a fost curățat prin frecare, se recomandă să îl speli cu un burete și cu o găleată cu apă curată. De ce este importantă clătirea lanțului de bicicletă? Ei bine, există posibilitatea ca procesul de frecare să nu fi fost așa de bun pe cât ar fi trebuit să fie. Există posibilitatea ca o parte din murdărie și grăsime să se afle încă pe lanțul de bicicletă. Spălarea lanțului de bicicletă cu apă va ajuta la îndepărtarea oricărei urme de murdărie rămase.

În plus, spălarea lanțului de bicicletă este, de asemenea, necesară. Astfel vei îndepărta produsul de degresare înainte de aplicarea lubrifiantului. Spală lanțul de bicicletă și apoi lasă-l să se usuce la soare. Astfel te vei asigura că lanțul de bicicletă se află în stare perfectă și pregătit pentru aplicarea lubrifiantului.

spalarea bicicletei

Pași 4: Lubrifierea lanțiului de bicicletă

Odată ce lanțul de bicicletă este curat, acesta trebuie și lubrifiat. Există o serie de produse ce pot fi folosite în acest scop, inclusiv unsoare, lubrifianți și ulei pentru bicicletă.

Indiferent de nevoile de lubrifiere ale lanțului tău de bicicletă, poți fi sigur că vei găsi lubrifiantul potrivit cu gama WD-40 Bike. De la WD-40 Dry Lube (pentru condiții uscate), la WD-40 Wet Lube (pentru condiții umede), la WD-40 All Conditions Lube (pentru toate condițiile de mediu). WD-40 te acoperă pe toate planurile în ceea ce privește lubrifierea lanțului de bicicletă.

Atunci când privești în perspectivă, trebuie să recunoști că toate produsele din gama WD-40 Bike nu doar ți-au ușurat sarcina de a curăța bicicleta ci au făcut-o mai rapidă și mai simplă, de asemenea.

lubrifierea lantului de bicicleta

Concluzii

Odată ce ai curățat și lubrifiat cu succes lanțul de bicicletă, ești gata pentru a te bucura din nou de plimbările cu bicicleta! Curățarea și întreținerea lanțului te poate ajuta să prelungești durata de viață a acestuia, precum și a bicicletei, economisind bani și efortul de a cumpăra piese noi.

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2020 WD-40 Company