Sursă: © mayatnik – Adobe Stock

Imaginează-ți că te muți într-o casă nouă și găsești o roabă veche și ruginită în curtea din spate. O arunci pur și simplu sau vei curăța roaba? Aceasta este o unealtă de grădinărit destul de importantă, luându-ți la propriu greutatea de pe umeri. Odată ce vei pune în aplicare următorii pași pentru curățarea roabei, echipamentul tău neplăcut vederii va fi doar la câteva momente distanță de a deveni o piesă de valoare ce va arăta ca nouă.

Cum se curăță o roabă?

Pasul 1: Îndepărtează rugina cu un WD-40 Specialist Degreaser

Înainte să începi curățarea roabei, este important să îndepărtezi rugina de suprafață. Poți face acest lucru ușor, cu ajutorul produsului WD-40 Specialist Degreaser. WD-40 este de ajutor pentru îndepărtarea eficientă a ruginii, așa că trebuie încercat neapărat.

Pentru cuva roabei, este posibil să utilizezi o perie de sârmă sau hârtie abrazivă fină pentru a îndepărta rugina prin frecare. Odată ce te-ai ocupat de cuvă, poți trece la alte componente ale roabei.

 Pasul 2: Grunduire și vopsire

Odată ce ai curățat roaba, următorul pas este grunduirea și vopsirea. După ce ai terminat cu șmirgheluirea și debavurarea, roaba este gata de o transformare. Înainte de a începe, este bine să aplici pe metalul descoperit un grund anti-rugină. Odată grunduită, poți trece la vopsirea roabei.

Pasul 3: Curățarea roţilor

Te apropii de ceea ce înseamnă curățarea roabei… deci ce urmează? Ei bine, roțile unei roabe conțin deseori foarte multă rugină și noroi. Aceasta se întâmplă deoarece sunt folosite pe soluri neuniforme, pline de murdărie, umiditate și multe altele. Nu mai e mult și roțile vor trebui înlocuite. Totuși, problema este că aceste roți te pot costa mult, dacă trebuie înlocuite des.

Dacă îți dorești să prelungești viața roților roabei, atunci acestea trebuie umplute cu spumă ce expandează și nu doar cu aer. Astfel, le poți face aproape indestructibile. Costul spumei poate fi doar puțin mai mare decât costul de umplere a acestora cu aer. Cel mai bine este să cureți roaba după fiecare utilizare, astfel încât să eviți să ai o roabă murdară.

Pasul 4: Depozitarea roabei

În cele din urmă, trebuie să acorzi atenție locului unde o depozitezi. După ce au fost curățate bine, trebuie să te asiguri că le depozitezi într-o zonă uscată. Chiar dacă nu crezi că vei putea usca roaba după ce o depozitezi, nu trebuie să reprezinte aceasta o problemă.

Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că roaba este așezată vertical lângă un perete și nu orizontal. Astfel, vei permite prevenirea ruginii în manieră mai eficientă, în timp ce se și usucă mai repede.

Să cureți o roabă nu a fost atât de dificil. Asigură-te doar că o cureți bine după fiecare utilizare sau cel puțin săptămânal.

Utilizările prezentate și descrise pentru WD-40 Produsul cu multiple utilizări au fost trimise către Compania WD-40 de către utilizatorii produsului. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40 și nu constituie o recomandare sau sugestie de utilizare de către Compania WD-40. Trebuie folosit simțul practic ori de câte ori folosiți produsele Companiei WD-40. Urmaţi întotdeauna instrucţiunile şi citiţi cu atenţie orice avertizări tipărite pe ambalaj.

Vizitați pagina noastră web pentru mai multe informații, fie acestea sfaturi și trucuri sau dacă doriți doar să aflați informații despre produsele noastre, găsiți totul aici.