tracking

Cum să îndepărtezi rugina de pe plăcile ceramice?

Obiectele ruginite pot lăsa urme pe alte suprafețe de contact. De exemplu, coșul de gunoi din metal ruginit îți poate păta gresia! Nu îți face griji, aceste pete de rugină pot fi îndepărtate ușor cu puțină vaselină. Mai presus de toate trebuie sa previi apariția acestor pete pe plăcile de gresie interioare sau exterioare. Pentru a preveni apariția ruginii este necesar să protejăm obiectele de coroziune. Află cum să îndepărtezi rugina de pe plăcile ceramice.

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Amestec de lămâie și sare pentru plăci neporoase;

  • Săpun de la Marsilia sau săpun negru pentru plăci poroase;

  • Bicarbonat și detergent lichid de vase pentru gresia de pe terasa;

  • Un produs multifuncțional WD-40 pentru a proteja suprafețele metalice de coroziune;

  • Un burete și / sau o perie pentru a freca pata

Pași 1: Îndepărtarea ruginii de pe plăcile ceramice neporoasă

Aplică suc de lămâie pe pata de rugină și acoperiți cu sare grosieră. Lasă câteva clipe să acționeze pentru petele de mici dimensiuni și până la o oră pe petele dificile. Apoi, folosind un burete, freacă zona cu partea abrazivă. Cu toate acestea, nu zgâria suprafața.
O metodă alternativă pentru a îndepărta rugina de pe plăcile ceramice este: realizează o pastă amestecând bicarbonatul și zeama de lămâie și aplică pe zonă. Lasă amestecul să acționeze pentru câteva minute apoi freacă cu o perie.

să îndepărtezi rugina de pe plăcile ceramice

Pași 2: Îndepărtarea ruginii de pe plăcile poroase

Dacă plăcile sunt poroase (cum ar fi plăcile de ciment, marmura) va fi de preferat să folosiți produse neabrazive și neacide. Așadar, evită lămâia, sarea sau oțetul. Se amestecă săpunul Marsilia cu apă caldă și se freacă puternic cu o perie. De asemenea, puteți opta săpun negru.

placi ceramice poroase

Pași 3: Îndepărtarea ruginii de pe terasă

Pentru suprafețele exterioare, ia o găleata și adaugă 1 litru de apă fierbinte, 3 linguri de bicarbonat de sodiu

Pentru aer liber, luați o găleată și adăugați 1 litru de apă fierbinte, 3 linguri de bicarbonat de sodiu și 1 lingură de detergent lichid de vase. Spală terasa cu acest amestec. Punctele de rugină ar trebui să se estompeze.

să îndepărtezi rugina de pe plăcile ceramice

Pași 4: Prevenirea apariției ruginii pe plăci de ceramică

După ce ai reușit să îndepărtezi rugina de pe plăcile ceramice, asigură-te  că acestea nu vor reveni! Cea mai bună soluție pentru aceasta este să protejezi obiectele metalice de rugină. Utilizează produsul multifuncțional WD-40 pentru această acțiune: pulverizează produsul multifuncțional  pe întregul obiect și șterge cu o cârpă. Voila! Obiectul metalic este protejat împotriva ruginii pentru o perioadă mai lungă de timp. Dacă obiectul tău este în aer liber, va trebui să aplici produsul mai des decât în interior. Totul depinde de climă (umiditate, ploaie, atmosferă salină sau nu …).

protejarea obiectelor din metal

Concluzii

Deci, nu este atât de greu să îndepărtezi rugina de pe plăcile de gresie sau marmură?
Descoperă toate celelalte tutoriale din categoriile moto, auto, DIY de pe blogul nostru.
Și nu ezita să ne împărtășești sfaturile tale pentru eliminarea ruginii pe pagina noastră de Facebook @OriginalWD40.RO sau pe Instagram @wd40romania.

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2020 WD-40 Company