tracking

Vă confruntați cu o ușă glisantă sau o fereastră blocată?

Dulapuri cu uși glisante, cabine de duș cu uși glisante sau chiar ferestre glisante… casele noastre sunt deseori echipate cu acestea! Fiind foarte practice, deoarece câștigăm spațiu, aceste uși și ferestre glisante au nevoie de întreținere regulată dacă vrem să se defecteze, să se blocheze sau să sară de pe șine. Vă confruntați cu o ușă glisantă sau o fereastră blocată? Urmați acest ghid pentru deblocarea cu ușurință a acesteia, fără a recurge la ajutor profesionist. Veți vedea că, printr-o simplă curățare, ușa sau fereastra blocată pot deveni ca noi!

Lucruri de care vei avea nevoie

    • Sau un lubrifiant siliconic WD-40 Specialist, care se va potrivi mai bine pentru șinele din plastic și părțile din cauciuc. Formula sa nu atrage murdăria și asigură o izolare împotriva umidității, oferind în același timp protecție anticoroziune.
    • O lavetă
    • Un aspirator
    • O perie, cum ar fi o periuță de dinți veche, care vă va permite să curățați în profunzime murdăria și praful
    • Un burete și apă cu săpun

Pași 1: ASPIRAȚI PRAFUL DEPUS ÎN CALEA DE RULARE A UȘII GLISANTE BLOCATE

În primul rând, în scopul deblocării ferestrei sau ușii glisante, trebuie curățate șinele pe care aceasta glisează. Pentru aceasta, aspirați praful și toată murdăria pătrunsă în șină. Acționați bine asupra colțurilor și încercați să aspirați cât mai mult din praful blocat la nivelul rolelor. În mod ideal, folosiți un capăt îngust al aspiratorului, acesta fiind mai eficient pentru captarea murdăriei. Dacă este nevoie, desprindeți praful întărit în colțurile inaccesibile, folosind o periuță de dinți.

Cum reparăm o ușă glisantă sau o fereastră blocată

Pași 2: CURĂȚAȚI ȘINA FERESTREI GLISANTE BLOCATE

Acum că ați aspirat toate depunerile de praf, vă sfătuim să curățați șina în profunzime. Pentru aceasta, folosiți un burete și puțină apă cu săpun. Frecați bine interiorul șinei pentru a desprinde toate depunerile de murdărie pe care nu le-ați putut desprinde cu aspiratorul. De asemenea, folosiți periuța de dinți pentru a freca în colțurile inaccesibile. În cele din urmă, ștergeți bine șina cu o lavetă curată și uscată. Pentru o șină foarte încărcată de murdărie, trebuie repetată cu siguranță operațiunea de mai multe ori, până la obținerea unei căi de rulare intacte.

Cum reparăm o ușă glisantă sau o fereastră blocată

Pași 3: LUBRIFIAȚI CALEA DE RULARE A UȘII SAU A FERESTREI GLISANTE

Pentru a împiedica blocarea din nou a ușii sau ferestrei glisante, vă recomandăm cu căldură să lubrifiați șina. Lubrifierea va permite ușii să gliseze fără a scârțâi și fără a se bloca. Veți prelungi astfel durata de viață a șinei, a rolelor și a ușii glisante, în ansamblul său. Pentru aceasta, folosiți un produs adaptat în funcție de amplasarea ferestrei glisante și a expunerii sale la murdărie.  Produsul cu multiple utilizări WD-40 va fi eficient pentru șinele de la interior. Pentru șinele expuse la exterior, întâietate are Lubrifiantul siliconic sau Spray-ul gresant, așa cum s-a explicat mai sus.

Cum reparăm o ușă glisantă sau o fereastră blocată

Pași 4: VERIFICAȚI STAREA ELEMENTELOR CARE ALCĂTUIESC UȘA SAU FEREASTRA GLISANTĂ BLOCATĂ

Dacă ușa glisantă continuă să se blocheze și după curățare și lubrifiere, va trebui să acordați atenție mai în detaliu fiecărui element component. Verificați starea șinei: este cumva deteriorată? Verificați rolele, dacă există: sunt acestea în stare bună? Verificați mânerul, dacă există. De asemenea, verificați și șina superioară. Dacă veți constata că există un element defect, acesta trebuie schimbat. Adresați-vă producătorului sau mergeți la un magazin de bricolaj.

montare

Concluzii

Întrețineți regulat căile de rulare pentru a nu vă confrunta cu o ușă glisantă sau o fereastră blocată?

Fereastra blocată nu este altceva decât un suvenir urât! Nu-i așa că glisează mai bine acum, dat fiind că șina a fost curățată și lubrifiată? Sperăm că răspunsul este DA!

În scopul evitării unei blocări viitoare a ușilor sau ferestrelor glisante, vă recomandăm cu căldură să le curățați și să le lubrifiați cu regularitate.

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2021 WD-40 Company