tracking

Utilizarea produselor de curățare a contactelor electrice

În casele noastre există o gamă largă de componente electrice, conductoare, conectoare electrice, întrerupătoare, comenzi, relee și prize. Toate aceste elemente au tipuri diferite de conexiuni electrice: borne, contacte glisante, de interconectare, de prindere etc. Utilizarea prelungită a serviciilor electrice ale tuturor acestor componente poate conduce la deteriorarea contactelor, ceea ce poate conduce la defecțiuni. Majoritatea dispozitivelor de comandă electrice se află, de obicei, în cutii care pot fi afectate de diferite tipuri de umiditate și sunt, prin urmare, expuse la oxidare, praf și rugină. Azi vom învăța despre utilizarea produselor de curățare a contactelor electrice.

Ori de câte ori ai o problemă electrică, înainte de a apela la un electrician, ar trebui să te asiguri că problema nu este cauzată de contacte care întrerup serviciul. Asigură-te mereu că ai întrerup alimentarea de la rețea, deconectând întrerupătorul principal și oprind contorul. Ține cont că persoanele care nu sunt profesioniste nu sunt autorizate să efectueze anumite intervenții. Cu excepția cazurilor de urgență, deoarece acestea trebuie să fie realizate de un tehnician autorizat.

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Produs pentru curățarea contactelor cu uscare rapidă WD-40® Specialist®

  • Șurubelniță cu mâner izolator

  • Tester

Pași 1: Prize de perete și întrerupătoare

Dacă o priză sau un întrerupător nu funcționează corespunzător, acesta trebuie dezasamblat și verificat. Orice cablu deconectat trebuie reintrodus și fixat în borna corespunzătoare. Dacă întrerupătorul este defect, acesta trebuie înlocuit. Dacă bornele și conectorii electrici pot fi tratați cu un spray ca produsul pentru curățare a contactelor cu uscare rapidă WD-40® Specialist® care elimină diferitele tipuri de reziduuri și condens de pe echipamentele electrice sau electronice, inclusiv de pe materialele delicate.

how to effectively clean electrical connectors 1edibrico.it

Pași 2: Cutie de derivație

Mare atentie!

Aceste cutii conțin mănunchiuri mai mici sau mai mari de conductori conectați cu piuliță înfundată. Dacă un serviciu electric (priză, lumină etc.) nu funcționează, asigură-te că problema nu provine de la serviciul electric în sine și apoi mergi pe fir până la conductoarele din cutia de derivație. Asigură-te că bornele în cauză să fie conectate corespunzător: în caz contrar, slăbește bornele afectate și apoi refă-le conexiunea, aplicând spray de curățare a contactelor electrice WD-40®, care penetrează și curăță contactele. De asemenea, poți aplica produsul pe toți conectorii din cutie.

how to effectively clean electrical connectors 2shutterstock.com

Pași 3: Comutatoare principale, întrerupătoare

Scoaterea și reasamblarea acestor dispozitive de comandă poate fi dificilă, astfel că acest pas trebuie lăsat în seama unui electrician profesionist. În cazul comutatoarelor principale și a întrerupătoarelor, încearcă pur și simplu să observi situația și să detectezi orice deconectări și să aplici produsul de curățare pentru contacte electrice WD-40®.

how to effectively clean electrical connectors 3shutterstock.com

Pași 4: Diverse tipuri de echipament electric

Toate aparatele electrocasnice, scule electrice etc. au și ele contacte electrice. Aceste conexiuni se află mereu în interiorul corpului aparatului sau în carcasa sculelor electrice. Astfel, pentru a ajunge la acestea pentru a verificare și întreținere implică deschiderea acestor carcase. Înainte de aceasta, asigură-te că acțiunile tale nu vor avea ca rezultat pierderea acoperirii de către garanție sau compromiterea integrității echipamentului. În acest caz, intervenția trebuie încredințată din nou unui tehnician calificat. Tot ce poți face este să aplici puțin din produsul WD-40 menționat mai sus pentru a evita consecințele negative.

how to effectively clean electrical connectors 4

Pași 5: Contactele electrice ale autoturismelor și motocicletelor

Aceste contacte sunt deseori expuse contactului cu apa și cu alte substanțe problematice din motor. Dacă vehiculul se defectează, poți inspecta vizual și face o evaluare cu un tester, poți reconecta eventualele fire desprinse și poți aplica produs de curățare a contactelor electrice WD-40®, care penetrează în zonele cel mai greu de accesat. Produsul restabilește conductivitatea electrică, eliminând pericolul scurtcircuitelor. Formula sa neconductivă se evaporă rapid. Nu lasă reziduuri și este compatibilă cu toate metalele, materialele plastice și cauciuc.

how to effectively clean electrical connectors 5edibrico.it

Concluzii

Acum știi cum să cureți și să întreții contactele electrice

Iată ghidul tău rapid pentru restabilirea contactelor electrice. Ține minte întotdeauna să oprești toate componentele electrice înainte de a încerca oricare din pașii de mai sus și, dacă ai îndoieli, apelează la un electrician profesionist. Pentru a afla mai multe despre produsul de curățare a contactelor electrice WD-40® Specialist®, citește ghidul nostru Întrebări frecvente despre produsul pentru curățarea contactelor electrice.

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2021 WD-40 Company