tracking

Cum să lustruiești și să protejezi bijuteriile din aur?

Pe lângă faptul că este frumos, aurul este și un metal moale și are nevoie de o întreținere regulată. În mod ideal, ar trebui să asiguri lustruirea și să protejarea aurului o data sau de două ori pe an. Lustruite prea des, bijuteriile din aur se pot deteriora. Dar dacă ești atent și sârguincios, poți reda strălucirea obiectelor tale de aur. Următoarele tehnici detaliază cum se lustruiește, cum se îndepărtează zgârieturile și cum se protejează aurul.

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Un bol cu apă

  • Bicarbonat de sodiu

  • Detergent de vase

  • O periuță cu perii moi

  • O lavetă curată

  • O lavetă pentru bijuterii sau o laveta moale

  • WD-40 spray multifuncțional

Pași 1: Pregătirea soluției de curățare a aurului

Ia un bol și umple-l cu apă. Adaugă o cantitate mica de bicarbonat de sodiu și detergent de vase. Pune aurul în amestec. Acum trebuie să-l lași acolo câteva minute.

curățarea bijuteriilor din aur

Pași 2: Curățarea aurului

Folosește o periuță de dinți cu peri moi pentru spălarea aurului. În acest caz, o periuță de dinți de dimensiuni mai mici este cea mai potrivită pentru acest lucru. Asigură-te că speli ușor articolul. Nu este necesară aplicarea unei mari presiuni. Asigură-te că freci fisurile, dacă există.

curățarea bijuteriilor din aur 2

Pași 3: Îndepărtarea soluției de curățare

Acum clătește articolul. După spălare, trebuie să clatești aurul sub apă caldă. Trebuie să te asiguri că nu mai sunt rezudurii. Examinează aurul pentru a vedea dacă au mai rămas pete.

clătirea bijuteriilor din aur

Pași 4: Uscarea obiectelor din aur

Folosește o lavetă pentru a șterge aurul. Ai grijă să utilizezi o lavetă moale pentru uscarea aurului. Evită să folosești prosoape de hârtie sau produse de acest fel, deoarece acestea pot lăsa zgârieturi pe aur. Alternativ, poți lăsa să se usuce singur.

lustruirea bijuteriilor din aur

Pași 5: Lustruirea aurului

Pentru a termina de lustruit aurul, șterge articolul de aur cu o lavetă special pentru bijuterii. Șterge ușor suprafața împreună cu orice resturi care au rămas. Dacă nu mai rămâne, șterge articolul de câteva ori pentru a crește strălucirea aurului.

lustruirea bijuteriilor din aur

Concluzii și sfaturi

Ar trebui să eviți să porți aur în timpul oricărei activități care îți poate provoca transpirația. Transpirația poate duce la deteriorarea aurului, deoarece este acidă. Dacă nu este posibil, șterge aurul cu o cârpă moale.

Evită să folosești loțiune de corp în timp ce porți bijuterii din aur. Loțiunea se numără printre produsele care pot deteriora aurul. Parfumul și spray-ul pentru păr sunt, de asemenea, produse cosmetice care pot deteriora aurul.

Trebuie să fii atent în mișcările tale dacă porți aur. Trebuie să ai grijă ca bijuteriile din aurul pe care le porți nu se zgârie de alte lucruri.

Limitați purtarea aurului. Dacă ai articole din aur care sunt mai puțin rezistente, atunci nu le purtați zilnic.

Unul dintre cele mai simple lucruri de făcut în cazul aurului tăiat este pulverizarea acestuia cu WD-40. WD-40 nu este un lac de aur, dar poate ajuta la lustruirea și protejarea aurului și prelungirea vieții produselor din aur, cum ar fi bijuteriile din aur. Ajutându-l să rămână frumos și strălucitor mai mult timp.

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2020 WD-40 Company