tracking

Cum îți poți întreține bicicleta electrică?

O bicicletă electrică necesită o întreținere mai precisă și mai frecventă decât o bicicletă standard. Acest lucru este datorat unui anumit număr de factori, mai exact:

  • Greutatea mai mare a unei biciclete electrice, care implică o uzură mai mare a pieselor de transmisie și a frânelor.
  • Prezența motorului și a bateriei pot fi atacate de agenți exterior și se degradează în timp.
  • Prezența unei componente electronice de gestionare a operațiilor. Acestea trebuie protejate atât în timpul utilizării, cât și în timpul operațiilor de întreținere.

Ca și în cazul bicicletelor obișnuite, întreținerea bicicletei electrice poate fi de două tipuri:

-Întreținerea standard înainte și după fiecare ieșire
-Întreținerea avansată.

Efectuată în general la sfârșitul sezonului sau de cel puțin două ori pe an. Întreținerea trebuie să țină cont, în aceeași măsură, și de tipul de bicicletă electrică de care dispuneți, deoarece:

  • Poziționarea motorului (centrală sau pe un ax) determină o mecanică diferită și o uzură diferită a pieselor mecanice
  • Poziționarea bateriei și a unității de comandă (introdusă în cadru sau în alte poziții) și prezența de cabluri electrice (sau absența acestora în cazul unei conexiuni Bluetooth) către unitatea de comandă sau către ecran, necesită mai multă sau mai puțină atenție în diferite etape.

Lucruri de care vei avea nevoie

Pași 1: CURĂȚAREA BICICLETEI ELECTRICE

Iată cum îți poți întreține bicicleta electrică. Primul pas al întreținerii bicicletei electrice: curățarea! Dacă bicicleta electrică este foarte murdară, clătiți-o la început cu un jet de apă. Aplicați apoi produsul de curățare WD-40 BIKE pe toate părțile murdare și lăsați să acționeze câteva minute. În cele din urmă, clătiți din abundență cu un jet de apă și uscați. Nu utilizați un aparat de spălare cu presiune, deoarece jetul de înaltă presiune poate deteriora diverse piese ce nu sunt strict mecanice.

curatarea

Pași 2: LUBRIFIEREA LANȚULUI BICICLETEI ELECTRICE

Utilizați lubrifiantul pentru lanț pentru condiții umede WD-40 BIKE pentru a vă putea întreține bicicleta electrică, deoarece acesta deține proprietăți de lubrifiere durabile, precum și asigură o protecție excelentă împotriva uzurii. Este vorba de un lubrifiant mai gros (mai vâscos), lucru ce contribuie la reducerea sensibilă a zgomotului lanțului. Așezați bicicleta pe stand și pulverizați produsul pe partea superioară a lanțului, rulându-l continuu cu ajutorul pedalei. Folosiți o lavetă pentru a proteja părțile bicicletei care nu trebuie atinse de lubrifiant (de exemplu, frânele, carcasa bateriei și cea a motorului etc.) în timpul pulverizării.

lubrifierea

Pași 3: ÎNTREȚINEREA FRÂNELOR ȘI CAUCIUCURILOR BICICLETEI ELECTRICE

Frânele, care în cazul bicicletelor electrice sunt supuse unei solicitări mai mari (din cauza greutății) față de o bicicletă obișnuită, trebuie verificate minuțios, examinând elementele fundamentale, precum cablurile sau circuitul hidraulic. Este în aceeași măsură preferabil să se verifice plăcuțele de frână și este util ca acestea să fie curățate cu o perie cu peri rigizi. Veți găsi informații utile în tutorialul nostru: cum s schimbi plăcuțele de frână ale bicicletei. Este în aceeași măsură esențial să verificați presiunea din cauciucuri. Presiunea din cauciucuri trebuie să fie verificată și menținută la un nivel optim, deoarece dacă acestea se dezumflă, aceasta necesită mai multă energie de la motor, consumând astfel mai repede bateria.

Cum întreținem bicicleta electrică

Pași 4: ACTUALIZAREA SOFTWARE-ULUI DE GESTIUNE A COMENZILOR

În general, bicicletele electrice sunt echipate cu un software gestionat de unitatea de comandă, care asigură toate funcțiile necesare pentru a asista pedalarea. Producătorii de biciclete electrice publică periodic actualizări care trebuie încărcate de la distanță și instalate în unitatea de comandă în scopul permiterii ansamblului sistemului să ofere cele mai bune performanțe și pentru a defini cât mai bine tipul de intervenție de efectuat asupra pieselor electromecanice.

Cum întreținem bicicleta electrică

Pași 5: ÎNTREȚINEREA MOTORULUI ȘI A BATERIEI BICICLETEI ELECTRICE

În timpul întreținerii bicicletei electrice, gândiți-vă de asemenea să verificați motorul și bateria. Bineînțeles, pentru toate defecțiunile majore, trebuie să vă adresați producătorului. Între timp, WD-40 vă poate ajuta la curățarea bornelor de conexiune la baterie, grație produsului de curățare a contactelor WD-40 Specialist ! Acesta dizolvă eficient depunerile grase și condensul de pe echipamentele electrice sau electronice, inclusiv materialele delicate, totul cu uscare rapidă și fără a lăsa reziduuri.

Cum întreținem bicicleta electrică

Concluzii

ÎNTREȚINEREA BICICLETEI ELECTRICE NU A FOST NICIODATĂ AȘA UȘOARĂ CUM E CU WD-40!

Iată cum îți poți întreține bicicleta electrică, la fel ca un specialist! De acum, aveți la îndemână toate uneltele pentru a profita din plin de ieșirile cu bicicleta, chiar și în condiții noroioase.

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2021 WD-40 Company