tracking

Cum întreținem mașina de spălat?

Astăzi vă vom oferi câteva sfaturi utile despre cum întreținem mașina de spălat! Fiind cel mai folosit aparat electrocasnic din casă, mașina de spălat necesită o întreținere regulată în scopul prelungirii duratei sale de viață și al obținerii unei curățări perfecte a hainelor. Mirosurile neplăcute, garnitura murdară sau defectă, compartimentul pentru detergent murdar sau ușa mașinii de spălat care scârțâie… vă oferim pașii cheie pentru a înfrunta aceste probleme și pentru a face mașina de spălat să arate din nou ca nouă!

Să trecem la curățare!

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Oțet din vin alb
  • Uleiuri esențiale
  • Burete
  • O nouă garnitură de etanșare potrivită pentru mașina de spălat
  • Un recipient suficient de mare pentru înmuierea compartimentului pentru detergent
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • Apă caldă
  • O periuță de dinți

Pași 1: ÎNTREȚINEREA MAȘINII DE SPĂLAT PENTRU A ÎNDEPĂRTA MIROSURILE NEPLĂCUTE

De-a lungul timpului, un miros neplăcut începe să se dezvolte în mașina de spălat rufe și acesta este transmis și hainelor spălate. Curățarea regulată a garniturii de etanșare a ușii și a compartimentului pentru detergent reprezintă primul pas pentru a evita acest inconvenient și se recomandă, de asemenea, din când în când, efectuarea unei spălări fără încărcătură, la temperatură ridicată, adăugând oțet sau produse specifice pentru eliminarea bacteriilor.

Sfat pentru întreținerea mașinii de spălat: lăsați ușa deschisă atunci când mașina de spălat nu funcționează și, mai ales, scoateți hainele spălate din tambur imediat ce ciclul de spălare s-a terminat. Acest lucru va permite evitarea la maxim a mirosurilor neplăcute!

urat mirositor

Pași 2: CURĂȚAREA GARNITURII UȘII MAȘINII DE SPĂLAT

Umezeala și mucegaiul se acumulează pe garnitura ușii, provocând mirosuri neplăcute. Odată ce ați identificat zona înnegrită ce trebuie curățată, amestecați un pahar de oțet din vin alb cu câteva picături de ulei esențial (de exemplu, din arbore de ceai), apoi folosiți acel detergent natural pentru a curăța zona ce trebuie tratată, cu ajutorul unui burete. Folosind același detergent natural, treceți la curățarea completă a garniturii, pentru a vă asigura că nu mai rămân reziduuri. La sfârșitul acestei operații, ștergeți din nou cu o lavetă uscată pentru îndepărtarea produsului în exces. Dacă vă dați seama că, de fapt, garnitura este uzată și nu doar murdară, vă recomandăm înlocuirea acesteia.

mașina de spălat

Pași 3: ÎNLOCUIREA GARNITURII UȘII

Pentru o mai bună întreținere a mașinii de spălat, uneori este nevoie de înlocuirea unor piese, precum garnitura ușii. Pentru aceasta, demontați mai întâi ușa mașinii de spălat, folosind o șurubelniță. Apoi, retrageți arcul sau colierul de fixare (în funcție de mașina de spălat) care fixează garnitura. Dacă este vorba de un arc, puteți să-l desprindeți folosind o șurubelniță dreaptă. În cazul unui colier de fixare, va fi suficientă slăbirea acestuia pentru a-l îndepărta. Îndepărtați apoi cu delicatețe garnitura uzată, fiind atenți să nu vă tăiați. În acest moment, puteți instala garnitura cea nouă. Pentru aceasta, lubrifiați pentru început locașul garniturii, folosind un lubrifiant siliconic, precum Lubrifiantul siliconic WD-40 Specialist în scopul facilitării introducerii acesteia. Apoi instalați noua garnitură, urmând procedura inversă.

mașina de spălat

Pași 4: CURĂȚAREA COMPARTIMENTULUI PENTRU DETERGENT AL MAȘINII DE SPĂLAT

Compartimentul pentru detergent tinde a se murdări, de asemenea, cu timpul, prin urmare este primordială adăugarea curățării acestuia la pașii de întreținere a mașinii de spălat. Scoateți compartimentul pentru detergent al mașinii de spălat. Apoi, puneți-l la înmuiat timp de treizeci de minute în apă caldă amestecată cu 2 linguri de bicarbonat. Îndepărtați imediat murdăria din canelurile și din colțurile dificil de accesat ale compartimentului pentru detergent, frecând cu o perie, cum ar fi o periuță de dinți. În cele din urmă, clătiți bine sub apa de la robinet și uscați-l cu o lavetă uscată, înainte de a-l reintroduce în mașina de spălat.

mașina de spălat

Pași 5: OPRIȚI SCÂRȚÂITUL CAPACULUI SAU AL UȘII HUBLOULUI MAȘINII DE SPĂLAT

Dacă ușa mașinii de spălat scoate zgomote ciudate, este suficient să lubrifiați balamaua hubloului, folosind produsul cu multiple utilizări WD-40 în scopul asigurării unei deschideri și închideri line, la fiecare utilizare. Pentru mașinile de spălat cu încărcare verticală (cu capac), utilizarea va fi aceeași. Puteți lubrifia balamalele pentru a evita scârțâitul acestora. Acest lucru va permite în aceeași măsură o deschidere mai ușoară a capacului.

mașina de spălat

Concluzii

Să întreținem mașina de spălat este atât de simplu!

Având puțin timp la dispoziție și cu un minim de efort, întreținerea mașinii de spălat devine ușor de realizat. Nu va fi nevoie să apelați la un profesionist, ci vă veți descurca foarte bine de unul singur!

Având grijă cu regularitate de mașina de spălat, îi prelungiți durata de viață și evitați deteriorarea rufelor.

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2021 WD-40 Company