tracking

Îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine

Trucuri pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine

Guma de mestecat este un inamic public atunci când vine vorba de curăţare. Aceasta se comportă ca un lipici ce pătrunde în material şi se infiltrează atât de bine încât refuză să se mai desprindă de haină. Guma îşi croiește drum în articolele tale de îmbrăcăminte şi refuză să se mai dezlipească. Este întotdeauna de folos să ştii cum poţi scăpa de guma de pe haine. Munca depusă pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine este în mare acelaşi lucru cu cea depusă pentru a face un copil mic să lase o jucărie din mână. Cheia pentru câştigarea bătăliei împotriva gumei de mestecat este slăbirea strânsorii acesteia înainte de a o îndepărta.

Iată câteva metode simple ce pot fi folosite pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine.

1.     Prin îngheţare

Poate că aceasta este metoda cea mai răspândită pentru a scăpa de guma de mestecat din haine. Trucul este simplu: ia un cub de gheaţă şi freacă-l pe gumă până când aceasta se întăreşte complet. Odată ce s-a întărit suficient, foloseşte un cuţit bont, o racletă sau o lingură pentru a o ridica rapid, înainte de a începe să se încălzească din nou. Dacă vrei să grăbeşti lucrurile, poţi aşeza cuburi de gheaţă pe ambele părţi ale hainei, de-o parte şi de alta a gumei.

Ca alternativă, dacă ai un congelator ce nu este îndesat cu mâncare şi produse de gătit, poţi pune articolul de îmbrăcăminte într-o pungă din plastic şi îl poţi introduce în congelator câteva ore până când guma de pe acesta devine solidă. Atunci când pliezi articolul de îmbrăcăminte, asigură-te că partea cu guma este expusă şi nu este pliată spre interior. Acest lucru va împiedica, de asemenea, lipirea gumei de alte părţi ale articolului de îmbrăcăminte. Acţionează cu delicateţe asupra gumei de mestecat pe măsură ce o îndepărtezi. Nu vrei ca haina ta să sufere deteriorări, prin urmare, desprinde guma cu blândeţe.

Metoda îngheţării funcţionează cel mai bine pe hainele ce trebuie curăţate doar la curăţătoria chimică. Odată ce ai îndepărtat guma folosind metoda îngheţării, trebuie să duci articolul de îmbrăcăminte la curăţătoria chimică profesionistă la care obişnuieşti să mergi pentru a îndepărta pata, în cazul în care a mai rămas vreo urmă.

2.     Folosirea căldurii pentru îndepărtarea gumei de mestecat  de pe haine

Dacă nu ai nimic la îndemână pentru a îngheţa guma, poţi folosi o sursă indirectă de căldură asupra hainei pentru îndepărtarea gumei de mestecat. Poţi folosi căldura unui foen pentru a topi guma, fără a face din haina ta o victimă. Atunci când vezi că guma se topeşte, desprinde-o de pe haină. Este posibil ca aceasta să fie destul de fierbinte, prin urare, îţi recomandăm să foloseşti mănuşi sau o pungă din plastic înainte de a atinge guma topită cu mâna.

Când guma este îndepărtată de pe haine, tratează pata folosind un amestec în proporţii egale de oţet alb distilat şi săpun lichid. Freacă blând pata cu acest amestec şi lasă să acţioneze în ţesătură cel puţin cincisprezece minute. Odată ce ai terminat, spală haina ca de obicei. Înainte de a o usca, verifică dacă mai există pata şi dacă încă mai e acolo, trateaz-o din nou ca mai sus. Vei scăpa de pată, iar hainele vor arăta ca noi.

3.     Folosirea fierului de călcat pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine

Aşază o bucată de carton curată pe o masă de călcat sau pe o suprafaţă plană. Aşază deasupra articolul de îmbrăcăminte în care s-a fixat guma, cu partea cu guma în jos. Calcă haina pe dos, cu fierul la căldură medie. Prea multă căldură va transforma guma într-un dezastru lipicios. Prea puţină căldură nu va fi suficientă pentru a topi guma. Odată topită guma, se va lipi de carton şi o poţi dezlipi uşor haina de pe carton, guma rămânând acolo, fără a crea mizerie.

4.     Cea mai bună metodă

Dacă ţi s-a lipit o gumă pe o haină, metoda cea mai simplă şi fără efort pentru îndepărtarea acesteia este folosirea produsului WD-40. Acest spray cu utilizări multiple are atât de multe utilizări încât este mai mult decât o necesitate să îl ai în casă. Doar pulverizează o cantitate mică de WD-40 pe guma de mestecat şi aceasta se va desprinde cu uşurinţă. Aceasta este o metodă rapidă pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine. În plus, nu trebuie să aştepţi întărirea gumei ca în cazul metodei prin îngheţare sau topirea acesteia ca în cazul utilizării metodei prin încălzire.

5.     Îndepărtarea gumei de mestecat de pe covor

Pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe covor, poţi folosi metoda pungii de gheaţă pentru a îngheţa şi întări guma. Astfel, guma se va întări şi nici nu va umezi covorul. Odată întărită guma, desprinde-o folosind ceva cu o margine boantă, precum o lingură.

Dacă după îndepărtarea gumei de mestecat rămâne vreo pată, trateaz-o cu un amestec în proporţii egale de oţet alb distilat şi detergent lichid de vase. Ia o perie moale şi freacă amestecul pe pată. Lasă amestecul să acţioneze timp de aproximativ cincisprezece minute. Odată ce ai terminat, foloseşte o lavetă albă şi curată înmuiată în apă curată pentru a îndepărta amestecul de pe covor. Întregul amestec se va transfera pe laveta albă şi covorul va rămâne fără pată. Covorul trebuie uscat la aer, apoi aspirat pentru a-i ridica fibrele.

Vezi acest videoclip: http://www.wd40.co.uk/lifehacks/removing-chewing-gum-jeans/

Exonerare a responsabilității

Utilizările indicate și descrise pentru produsele WD-40 au fost furnizate societății WD-40 de către utilizatorii înșiși. Aceste utilizări nu au fost testate de Compania WD-40 și nu constituie o recomandare sau sugestie pentru utilizare de către compania WD-40. Bunul simț ar trebui exercitat ori de câte ori se utilizează produsele companiei WD-40. Respectați întotdeauna instrucțiunile și respectați avertismentele afișate pe ambalaj.

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2021 WD-40 Company