Cum se realizează curățarea mașinii de tuns iarba și a cuțitelor acesteia

Menţinerea echipamentului de grădină în stare bună şi curat este esenţială pentru păstrarea unei peluze ordonate, deoarece astfel, echipamentul va fi menţinut în stare de funcţionare mai mult timp. Vei fi, de asemenea, ferit de orice potenţiale accidente şi un echipament curat se va reflecta şi într-o peluză îngrijită şi curată. Maşinile de tuns iarba sunt unele dintre cele mai importante echipamente pentru amenajarea grădinii. Acestea taie iarba și mențin aspectul proaspăt al grădinii și peluzei. Este importantă curățarea mașinii de tuns iarba, dar si a cuțitelor acesteia, dat fiind faptul că acest lucru este necesar pentru o peluză tunsă uniform. Astfel, este împiedicată și răspândirea bolilor la plante prin tăieturile deschise din iarbă. Puteți realiza acest lucru folosind un produs de curățare a mașinii de tuns iarba. O mașină de tuns iarba bine întreținută și curată va reduce șansele ca aceste lucruri să se întâmple.

În timp ce tu vei vrea să te odihnești după o zi lungă petrecută în grădină, mașina de tuns iarba va trebui curățată înainte ca reziduurile de iarbă de pe cuțite și de pe carcasă să se usuce și să se întărească. Curățarea și întreținerea cuțitelor mașinii de tuns iarba nu este un lucru greu de realizat. Există câțiva pași ușori, rapizi și simplu de urmat pentru a realiza curăţarea. Iată câţiva paşi simpli pentru curăţarea cuţitelor unei maşini de tuns iarba.

Pasul #1

Primul pas este să te asiguri că siguranţa ta nu este pusă în pericol, deoarece vei manevra nişte cuţite foarte ascuţite. Prin urmare, este obligatoriu ca, înainte de a trece la următorii paşi, să îţi pui nişte mănuşi de lucru rezistente pentru a evita să te accidentezi grav.

Pasul #2

Următorul pas este să goleşti rezervorul de combustibil al maşinii de tuns iarba. Pentru curățarea mașinii de tuns iarba este necesar ca aceasta sa fie întoarsă invers pentru a accesa cuţitele şi pentru a le curăţa corespunzător. Este important să goleşti rezervorul de combustibil, în caz contrar existând riscul scurgerii combustibilului din acesta. Poţi folosi o ţeavă de aspiraţie cu pompă manuală pentru a extrage tot combustibilul din rezervor sau îl poţi consuma înainte de a începe.

Pasul #3

Mașina de tuns iarba va fi clătită cu apă, prin urmare, este important să te asiguri că aceasta nu se află sub tensiune electrică. Pentru aceasta, trebuie să scoţi fişa bujiei din bujie. Acest lucru te va scuti şi de grija de a nu porni maşina accidental în timp ce cureţi cuţitele. Tot ceea ce trebuie să faci este să tragi de fişa bujiei în sus. Unele maşini de tuns iarba pot necesita îndepărtarea fişei bujiei folosind o cheie.

Pasul #4

Utilizează furtunul pentru a curăţa murdăria de pe cuţite şi carcasă. Astfel, vei îndepărta toate reziduurile şi iarba întărită de pe cuţite şi de pe corpul maşinii. Este de preferat să foloseşti un furtun cu un jet relativ puternic, presiunea acestuia făcând să se desprindă toată iarba acumulată. Pentru curățarea mașinii de tuns iarba aşează echipamentul pe o parte şi continuă să pulverizezi cu apă până când reziduurile şi ierba au fost curăţate.

Pasul #5

Ia o perie şi foloseşte-o pentru curățarea mașinii de tuns iarba si a cuțitelor acesteia. Ideală ar fi folosirea unei perii cu peri duri pentru a îndepărta reziduurile din toate zonele greu accesibile ce nu au putut fi curățate cu jetul de apă.

Pasul #6

Odată curățate cuțitele, demontează-le de pe mașină. Desprinde-le de pe carcasă folosind o cheie cu clichet. Vei avea nevoie de ceva forță și de un efect de pârghie semnificativ. Prin urmare, îți recomandăm să folosești o cheie cu clichet cu mâner lung.

Pasul #7

Șterge cuțitele bine pe ambele părţi. De asemenea, cuţitele pot fi ascuţite atunci când sunt demontate de pe maşină. Poţi realiza acest lucru cu uşurinţă, folosind o piatră de ascuţit. Dacă vrei să le ascuți singur, asigură-te că ești foarte atent, deoarece cuțitele sunt foarte ascuțite și pot cauza tăieturi adânci dacă nu le manevrezi cum trebuie.

Pasul #8

Odată ce ai terminat de curățat și ascuțit cuțitele și carcasa, următorul pas este întreținerea. Pentru aceasta, tot ce ai nevoie este WD-40. Acesta este un produs excelent pentru curățarea mașinii de tuns iarba. O simplă pulverizare cu WD-40 drept produs pentru curățarea mașinii de tuns iarba pe cuțite și carcasă, va împiedica lipirea ierbii de aceasta. Astfel, este prevenită și ruginirea carcasei și a cuțitelor, iar acest lucru va contribui la funcționarea îndelungată a mașinii de tuns iarba în cea mai bună stare. Este unul dintre cele mai bune produse de curățare a mașinii de tuns iarba și dintre lubrifianții pentru echipamentele de grădină și le va menține în funcțiune pe o perioadă îndelungată, într-o stare ideală. De asemenea, va ușura și grăbi curățarea și întreținerea ulterioară a mașinilor de tuns iarba.

Pasul #9

Odată ce ai terminat curățarea mașinii de tuns iarba și a cuțitelor acesteia, vine momentul reasamblării acestora. Fixează la loc cuțitul, asigurându-te că îl strângi bine și cu atenție. Odată ce cuțitele sunt fixate și strânse, așează mașina de tuns iarba în poziție verticală. Acum, reatașează fișa bujiei la bujie. La final, umple rezervorul cu combustibil și mașina de tuns iarba este gata pentru a fi folosită din nou.

Curățarea cuțitelor mașinii de tuns iarba nu îți ocupă mult timp, însă dacă se efectuează corect și regulat, va crește durata de viață a mașinii de tuns iarba, precum și eficiența acesteia. Cuțitele vor fi ascuțite și vor tăia iarba la nivelul corect. WD-40, cel mai bun produs de curățare a mașinii de tuns iarba, pulverizat pe cuțite, le va feri de rugină și va împiedica acumularea reziduurilor pe acestea, păstrându-le corespunzătoare pentru o utilizare îndelungată.