matomo

10 trucuri pentru a-ţi uşura viaţa în perioada Crăciunului, folosind WD-40®

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
loading...Loading...

Tubul acela de WD-40 din garaj nu trebuie folosit doar ca lubrifiant pentru a elimina scârţâitul balamalelor uşilor în perioada aceasta a sărbătorilor. Acesta oferă posibilităţi infinite, pe lângă cele deja populare, ca de exemplu, folosirea lubrifiantului WD-40 pentru slăbirea şuruburilor, piuliţelor şi bolţurilor sau pentru protejarea uneltelor împotriva umidităţii. Utilizarea acestuia nu se limitează aici, totuşi. Etalează-ţi cunoştinţele despre utilizările WD-40 în faţa membrilor familiei Crăciunul acesta, pentru că tu ştii că acesta poate folosit pentru aproape orice, în mii de feluri ciudate şi minunate.

Pasionații ideii de supravieţuire au o zicală: “Chiar şi cel mai aspru teren poate fi depăşind folosind doar două lucruri: bandă adezivă şi WD-40.” Prin urmare, dacă vrei să îţi etalezi aptitudinile de supravieţuitor şi DIY sau doar dacă eşti în căutarea unei aventuri, îţi prezentăm aici 10 utilizări extraordinare ale WD-40:

  1. Separarea paharelor înţepenite

Imaginează-ţi că ai nevoie de un pahar pentru lichiorul de ouă tradiţional de sărbători şi când te întinzi să iei unul, te trezeşti cu două înţepenite unul în celălalt. Nu risca să le spargi încercând să tragi de cel aflat la interior. Ia un tub de WD-40 şi aplică puţină magie pe paharele înţepenite şi astfel se vor separa cu uşurinţă. Pulverizează şi aşteaptă câteva momente pentru a acţiona între cele două pahare şi apoi desparte cu blândeţe paharele. De asemenea, ţine minte să speli bine paharele înainte de utilizare.

  1. Îndepărtează rapid desenele copiilor de pe pereţi

WD-40 este, de asemenea, un produs fantastic de curăţare, soluţia multifuncţională fiind una din cele mai bune soluţii de curăţare care funcţionează în aplicaţii surprinzătoare. Copiii par a fi pretutindeni de sărbători şi îşi lasă amprenta pe pereţi, rafturi, uşi etc. Petele de pix şi creion nu ţin piept abilităţii WD-40 de a îndepărta rapid urmele de creion de pe pereţi, suprafeţele meselor şi ecranelor TV. Pulverizează o cantitate generoasă de WD-40 pe un burete sau lavetă moale şi şterge urmele de creion.

  1. Elimină gândacii şi îndepărtează insectele

Cu un tub de WD-40 în apropiere poţi împiedica infestarea casei tale cu gândaci, insecte şi păianjeni. Pulverizează o cantitate mică de WD-40 pe orice insectă pentru a o îndepărta. Poţi pulveriza WD-40 şi pe pervazul ferestrelor, pe tocuri, plase şi tocurile uşilor pentru a ţine insectele la distanţă.

  1. Îndepărtează petele de pe blatul de bucătărie

Poţi îndepărta rapid şi cu uşurinţă petele rămase în urma cinei de Crăciun pe blatul de bucătărie, pulverizând WD-40 pe un burete şi folosindu-l pentru a şterge blatul. Asigură-te apoi că ai curăţat bine suprafaţa, prin îndepărtarea tuturor reziduurilor de WD-40.

  1. Îndepărtează guma de mestecat din păr

Acesta este unul din cele mai întâlnite dezastre în cazul copiilor: guma de mestecat lipită în păr. Totuşi, cu un tub de WD-40 în mână, nu va trebui să mai apelezi la foarfecă. Pulverizează WD-40 pe guma din păr şi îndepărtează guma cu uşurinţă, prin pieptănare.

  1. Curăţă murdăria de pe încălţămintea sport

De asemenea, poate fi destul de enervant să îndepărtezi murdăria de pe noua ta pereche de pantofi sport, în special atunci când îţi place să îi etalezi în faţa prietenilor şi familiei. Curăţarea pantofilor sport cu noroi pe ei nu este nici ea prea distractivă. Funcţia de „îndepărtare a apei” a lubrifiantului WD-40 ajută la protejarea pantofilor tăi sport. Pulverizaţi pantofii sport cu WD-40 şi aşteptaţi câteva minute înainte să curăţaţi.

  1. Îndepărtează urmele dificile de frecare

Dat fiind că, în timpul sărbătorilor, creşte numărul persoanelor ce îţi intră în casă, va creşte de asemenea şi numărul urmelor de frecare pe pardoseală de care va trebui să te ocupi. Acestea pot fi curăţate cu uşurinţă pulverizându-le cu WD-40 şi ştergându-le cu o lavetă. Foloseşte WD-40 pentru a îndepărta cu uşurinţă urmele de smoală şi de frecare de pe toate pardoselile cu suprafaţă tare. Îndepărtează apoi orice reziduuri de WD-40, ca suprafaţa să nu rămână alunecoasă.

  1. Impermeabilizează-ţi încălţămintea

Aceasta pare să fie una din cele mai populare utilizări pentru WD-40, în special în perioada Crăciunului. Atunci când primeşti cadou încălţăminte nouă poţi pulveriza WD-40 pe aceasta pentru a ajuta la protejarea sa pe durata lunilor de iarnă. Va trebui să reaplici un strat dacă îi porţi des.

  1. Curăţă vasele de toaletă

Ca să ai în permanenţă un vas de toaletă sclipitor, nu este nevoie de vreo minune sau vreun produs specializat. Cu tubul WD-40 de încredere poţi avea un vas de toaletă curat, păstrându-se astfel pe durata mai multor folosiri. Pur şi simplu pulverizează în vasul de toaletă timp de două secunde şi trage apa, solvenţii din WD-40 vor ajuta la menţinerea curăţeniei vasului de toaletă şi nu îl va lăsa să se păteze.

  1. Îndepărtează zăpada de pe lopată

Aplică WD-40 pe lopata de zăpadă și nu vei mai permite lipirea zăpezii de aceasta şi va aluneca foarte uşor. În cazul în care ai multă zăpadă de îndepărtat, este necesară reaplicarea unui strat de WD-40!

Date de contact

Temad Co SRL Brașov, Șoseaua Cristianului Nr. 12, 500053 România

© 2019 WD-40 Company