Iată cum să Curăţă lanțul de bicicletăCurăţă lanțul de bicicletă – este atât de uşor!

Pentru a-ţi curăţă lanțul de bicicletă, foloseşte WD-40 Multi-Use-Product. Folosirea produsului WD-40 Multi-Use-Product pe pinioane este esenţială pentru îngrijirea lanţului de bicicletă. Acesta ajută la prelungirea duratei dintre două operaţiuni de service, uşurează schimbarea vitezelor şi astfel, asigură un confort sporit la condus. Pentru a curăţa lanţul de bicicletă, trebuie să roteşti pedala în timp ce produsul de curăţare este pulverizat pe pinioane şi pe lanţul bicicletei. După un scurt timp de acţionare, agentul de curăţare poate fi clătit şi părţile tratate pot fi uscate.

Curăţă lanțul de bicicletă – iată cum se face!

Pentru a curăța lanțul de bicicletă, trebuie să așezi bicicleta astfel încât roata din spate să se afle în aer și să poată fi rotită ușor. Un suport special pentru biciclete ar fi foarte practic. Dacă nu deții o astfel de unealtă, pot așeza bicicleta invers, sprijinită pe ghidon și pe șa. Înainte de a începe curățarea lanțului de bicicletă așază o cârpă sub bicicletă pentru a absorbi murdăria ce cade de pe lanț. Pentru a curăța toate piesele lanțului de bicicletă, se recomandă rotirea pedalei în sens antiorar cu o mână, în timp ce produsul de curățare este pulverizat cu cealaltă mână. Astfel se curăță întregul lanț, precum și roțile dințate. Pentru a acționa la putere maximă, produsul trebuie să acționeze timp de câteva minute.

Dacă lanțul de bicicletă sau pinioanele sunt extrem de murdare, poate fi necesară curățarea zonelor afectate cu o perie. În acest scop, de exemplu, este potrivită o periuță de dinți. Perii acesteia ajung în spațiile mici și pot îndepărta particulele de murdărie din acestea. Părțile tratate trebuie apoi clătite cu apă curată. Pentru a evita depunerile de rugină și piatră poți usca lanțul de bicicletă și pinioanele cu o lavetă.

Imediat ce lanțul de bicicletă și bicicleta au fost curățate și uscate. Poți să le îngrijești cu ulei de lanț pentru condiții uscate sau umede sau cu un lubrifiant, după nevoie.

De ce trebuie curățat lanțul de bicicletă?

Uzura anumitor piese de bicicletă este accelerată de particulele de murdărie ce aderă la acestea. Un lanț de bicicletă foarte murdar sau ruginit îngreunează schimbarea vitezelor, având un efect negativ asupra confortului în condus. Produsul de curățare a lanțului poate îndepărta murdărie precum funingine, ulei și noroi de pe lanțurile de bicicletă, foile de lanț, angrenajele pedaliere şi pinioane. Nu lasă reziduuri şi ajută la reducerea uzurii pe piesele de bicicletă menţionate. Prin urmare, dacă doreşti să îţi păstrezi bicicleta în stare bună şi să îi prelungeşti durata între două operaţiuni de service, trebuie să cureţi cu regularitate atât bicicleta cât şi lanţul de bicicletă.