Cum să îți cureți bicicleta

Majoritatea deținătorilor de biciclete știu că nu pot ieși la plimbare dacă bicicleta este murdară. Iată câțiva pași pentru curățarea bicicletei ce îți vor face bicicleta să arate ca nouă!

Curățarea lanțului

Unul din principalele lucruri pe care trebuie să le faci când vine vorba de curățarea bicicletei este curățarea lanțului și îndepărtarea tuturor tipurilor de murdărie și mâzgă. Poți folosi o perie mică pentru a îndepărta noroiul acumulat, uleiul și mâzga de pe lanț. Totuși, luați în considerare că este nevoie de multă sudoare a frunții pentru acest lucru. Pentru a ușura această sarcină, se recomandă utilizarea produsului WD-40. WD-40 Bike Degreaser este minunat pentru curățarea lanțului de bicicletă, fără a depune prea mult efort.

Curățarea discurilor

Dacă bicicleta ta are frâne pe disc, atunci este rândul lor să le curăți. În acest scop, vei avea nevoie de un spray degresant bun și eficient. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi degresantul pe prosoape de hârtie și să ștergi frânele pe disc cu acestea. Compoziția degresatului va îndepărta grăsimea și murdăria care este posibil să se fi acumulat pe frânele pe disc. În timp ce există mai multe produse de degresare pe care le poți folosi în acest scop, poți folosi, de asemenea, WD-40 Bike Degreaser.

Spălarea bicicletei

Odată ce lanțul și discurile au fost curățate, pasul următor în curățarea bicicletei este spălarea acesteia cu o găleată cu apă și un burete sau cu furtunul. Poate fi folosit în acest scop și un aparat de spălare cu presiune, însă trebuie acționat cu prudență în acest caz. Când folosești un aparat de spălare cu presiune, ai grijă să stai mult în spate pentru a nu deteriora rulmenții. Odată ce bicicleta este udă, pulverizeaz-o cu un fluid de curățare a bicicletei și lasă să acționeze. Există mai multe tipuri de lichid și spray-uri de calitate pentru curățarea bicicletei disponibile pentru această sarcină. Însă noi recomandăm produsul WD-40 Bike Cleaner.

Periază energic

Indiferent de tipul de produs de curățare a bicicletei utilizat, este important să îl lași să acționeze. După  ia o perie mică și îndepărtează prin frecare orice urmă de murdărie rămasă pe bicicleta ta. Cât efort trebuie să depui depinde, direct, de calitatea produsului de curățare a bicicletei pe care l-ai folosit inițial și de cât de murdară este bicicleta.

Clătirea

Odată ce ai îndepărtat toată murdăria și mâzga de pe suprafața bicicletei tale prin frecare cu peria, pasul următor al curățării este clătirea acesteia. Îți recomandăm să folosești apă curată pentru clătire. În timpul clătirii, asigură-te că îndepărtezi toată murdăria și mâzga de pe bicicletă. Uneori, poate fi nevoie să repeți procesul în caz de murdărie persistentă.

Lustruirea

În timpul curățării bicicletei, este important să ții minte că nimic nu se compară cu o bicicletă care strălucește de curățenie. Pentru aceasta, vei avea nevoie să folosești mai întâi o lavetă din piele de căprioară pentru a absorbi apa în exces. Odată absorbită apa, folosește un spray PTFE pentru a-i da strălucire cadrului bicicletei. În timp ce folosești spray-ul PTFE, este obligatoriu să ții minte că discul de frână și alte componente și suprafețe similare trebuie evitate neapărat. Lustruiește bicicleta cu o lavetă moale și vei vedea cum aceasta capătă luciul dorit.

Lubrifierea lanțului

Odată ce te-ai ocupat de suprafața bicicletei,  este timpul să îți îndrepți atenția asupra celei mai importante părți a bicicletei: lanțul  bicicletei. Acesta este componenta principală a angrenajului. Pentru ca aceasta să funcționeze cât mai eficient posibil, este obligatoriu ca lanțul de bicicletă să fie bine lubrifiat în orice moment. Pentru aceasta, îți recomandăm să folosești produsele WD-40 pentru lubrifierea lanțului de bicicletă. WD-40 oferă o gamă de lubrifianți: Dry Lube (pentru condiții uscate), Wet Lube (pentru condiții umede) și All Conditions Lube (pentru toate condițiile) pentru orice tip de condiții în care folosești bicicleta.

Odată ce lanțul de bicicletă a fost lubrifiat, bicicleta e gata de noi trasee. Când privești lucrurile în perspectivă, realizezi că WD-40 este, mai mult sau mai puțin, singurul lucru de care ai nevoie pentru a-i oferi bicicletei curățarea pe care o merită! O bicicletă curată si lubrifiată este ferită de uzura rapidă a componentelor. Nu uita sa repeți aceste proceduri ori de câte ori bicicleta ta are nevoie.