Cum să îți cureți lanțul de bicicletă fără a-l scoate

Știai că poți curăța lanțul de bicicletă fără a-l scoate de pe aceasta? Realitatea este că îndepărtarea lanțului în scopul curățării acestuia necesită mult timp. Luând acestea în considerare, iată cum poți face acest lucru folosind un produs pentru degresarea bicicletei:

Așează bicicleta pe un suport

Sarcina de curățare a lanțului de bicicletă va fi mult mai ușoară cu lanțul scos. Totuși, acest lucru va implica mai mult timp și mai mult efort. Astfel, dacă vei încerca să cureți lanțul de bicicletă fără a-l îndepărta, trebuie să te asiguri cel puțin că ai așezat bicicleta pe un suport înainte de a începe procedura de curățare. De ce este important acest lucru? Ei bine, deoarece sarcina devine mult mai ușoară dacă bicicleta nu se mișcă din poziție. În plus, menținerea bicicletei în poziție înseamnă că îți poți concentra toată atenția asupra sarcinii de curățare, fără a te îngrijora că aceasta va cădea din poziție.

Odată așezată bicicleta pe un suport, trebuie îndepărtată toată murdăria ce s-ar fi putut acumula pe foile de angrenaj. De asemenea, va trebui să rotești pedalele în sens invers continuu pe durata acestui întreg proces. Rotirea pedalelor în sens invers necesită totuși atenție, deoarece trebuie să ai grijă să nu îți prinzi degetele. Odată ce ai îndepărtat suficientă murdărie, este timpul să finalizezi procesul folosind o lavetă.

Aplică produsul de degresare

Odată ce bicicleta este bine instalată pe suport, e timpul să aplici produsul de degresare pe suprafața lanțului de bicicletă. Se recomandă să aplici produsul pentru degresarea bicicletei pe lanțul de bicicletă, zale, foi și pinioane. Lasă să acționeze aproximativ zece minute! Dacă degresarea lanțului de bicicletă nu este singurul tău obiectiv, poți folosi acest timp de așteptare pentru a curăța și restul bicicletei.

Există o serie de produse pentru degresarea bicicletei disponibile pe piață din care poți alege. Totuși, noi recomandăm produsul WD-40 Bike Degreaser. Unul din principalele motive pentru care ar trebui să optezi pentru WD-40 Bike Degreaser constă în faptul că acest produs a fost conceput special luând în considerare nevoile lanțului de bicicletă.

Îndepărtarea prin periere

După ce produsul pentru degresarea bicicletei a acționat suficient pe lanțul de bicicletă, acesta trebuie îndepărtat prin periere. În acest scop, îți recomandăm să folosești o perie pentru curățarea bicicletei. Poți folosi și o periuță de dinți (una mai veche, desigur). Produsul  de degresare a slăbit murdăria și mâzga acumulate pe suprafața lanțului de bicicletă și vei putea să le îndepărtezi prin frecare cu peria, fără prea mult efort.

Cantitatea de efort depus în acest scop depinde totuși direct de calitatea produsului pentru degresare ales. Dacă ai ales cu încredere WD-40 Bike Degreaser, poți fi sigur că nu vei asuda prea mult pentru a finaliza această sarcină.

Detergent și apă

Realizează un amestec de detergent și apă și înmoaie un burete în acesta. Folosind buretele, freacă lanțul de bicicletă. Cel mai mare beneficiu al acestui procedeu este modul în care se îmbunătățește vizibil starea fizică a lanțului de bicicletă. Agentul de degresare înmoaie toată murdăria și mâzga acumulate pe suprafață. Această procedură va face minuni pentru a asigura că nu rămân urme de mâzgă după folosirea periei.

Clătirea

Odată ce lanțul de bicicletă este curățat de toate tipurile de murdărie și mâzgă acumulată, este timpul să clătiți. Verifică să nu fi ratat vreun punct ce a fost mai greu de curățat.

Cuvânt de final

După clătirea lanțului de bicicletă, usucă toate componentele implicate cu o lavetă. Și… iată: lanțul de bicicletă a fost complet curățat. Totuși, este important să ții minte că sarcina nu este finalizată până când nu ai aplicat un lubrifiant pe suprafața lanțului de bicicletă. Nevoia de a aplica un lubrifiant pe lanțul de bicicletă nu poate fi accentuată suficient, nu doar prin prisma faptului să menține funcționarea eficientă a lanțului ci și prin faptul că îl protejează împotriva coroziunii.